Keuruulla ja Multialla yli puolet asukkaista rokotettu – Grafiikka seuraa rokotusten etenemistä - Koronavirus - Suur-Keuruu

Keuruulla ja Multialla yli puolet asukkaista rokotettu – Grafiikka seuraa rokotusten etenemistä

Koronarokoteajat tulee varata vain omaan kuntaansa.

9.6. 16:00

Rokotukset etenevät alueellamme hyvää tahtia. Keuruulla ja Multialla ovat jo yli puolet asukkaista saaneet koronarokotteen ensimmäisen annoksen.

Keuruulaisista rokotettu on 51,1 prosenttia ja multialaisista 54,9 prosenttia. Petäjävedellä ensimmäisen rokotteen on saanut 46,4 prosenttia, joten sielläkin lähestytään jo puoliväliä. Yli puolet asukkaista on rokotettu myös naapurikunnissamme Ähtärissä, Virroilla, Mänttä-Vilppulassa ja Jämsässä.

Koko Suomessa tilanne on myös hyvä, sillä ensimmäisen annoksen koko maamme asukkaista on saanut jo 48,3 prosenttia. Täysin rokotettuja Suomen asukkaista on 11,5 prosenttia.

Rokotusvuorossa on tällä hetkellä yli 40-vuotiaat perusterveet sekä yli 16-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Seututerveyskeskus ilmoittaa tavoitteekseen avata kesäkuun lopulla rokotusaikoja 37–39-vuotiaille perusterveille.

Rokotusajat ovat tällä hetkellä kaikki varattuina ja uusia aikoja avataan sitä mukaa, kun lisää rokotteita saapuu. Seututerveyskeskus kertoo avaavansa sähköiseen palveluun huomenna torstaina pienen määrän rokoteaikoja. Ajat toivotaan varattavan sähköisen ajanvarauspalvelun kautta, jotta puhelinpalvelu ei ruuhkautuisi.

Multialle rokoteaikansa varanneiden tulee myös huomioida, että Multian rokotukset tapahtuvat Keuruun terveysasemalla 28.6–1.8, koska Multian terveysasemalla on tuolloin putkiremontti.

Ilmaantuvuusluvut, jotka kuvaavat tartuntojen määrää 100 000 asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana, ovat myös laskussa ympäri maan. Koko maan ilmaantuvuusluku on enää vain 28,9, kun kaksi viikkoa sitten vastaava luku on ollut lähes 50.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuusluku on lähes tuplaantunut alkuviikosta, ollen nyt 16.6. Tänään alueella on raportoitu 18 uutta tartuntaa joista 13 on Jyväskylässä.

Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä uusia tartuntoja ei ole todettu lähes kahteen kuukauteen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset