Uusia rokoteaikoja sähköiseen varauspalveluun – Ajanvaraus vain omaan kuntaan - Koronavirus - Suur-Keuruu

Uusia rokoteaikoja sähköiseen varauspalveluun – Ajanvaraus vain omaan kuntaan

Seututerveyskeskus toivoo koronarokoteaikoja varattavan sähköisen palvelun kautta.

1.6. 17:33

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri pysyttelee edelleen koronatilanteen perustasolla.

Koronanyrkki on 31.5.2021 todennut, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ei ole enää voimassa kokoontumisrajoituksia. Näin esimerkiksi koulujen valmistujaisjuhlia on mahdollista järjestää, kunhan järjestämisessä otetaan huomioon terveysturvallisuustoimet. Käsihygienia, tilojen puhdistaminen ja turvavälien säilyttäminen ovat asioita, joiden toteutumisesta tapahtumaa järjestävän täytyy pitää huoli.

Koronanyrkki toi esiin myös, että kunnilla on valtuudet ja velvollisuus valvoa terveysturvallisuuden toteutumista alueen tapahtumissa. Länsi ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antaa kunnille tarkemman ohjeistuksen tähän liittyen tämän viikon aikana.

Seututerveyskeskus ilmoitti avaavansa sähköiseen varaukseen muutamia uusia rokoteaikoja torstaina 3.6. Seututerveyskeskus avaa uusia rokoteaikoja sitä mukaa, kun lisää rokotteita saapuu. Seututerveyskeskus toivoo myös, että kaikki varaisivat rokotusaikansa sähköisen ajanvarauksen kautta ja ainoastaan omaan kotikuntaansa.

Aiemmin seututerveyskeskus ilmoitti avaavansa rokotusaikoja yli 30-vuotiaille viikolla 23, mutta tiistaina 1. kesäkuuta uusitussa tiedotteessa se ilmoittaa nyt pyrkivänsä tähän tavoitteeseen kesäkuun lopulla.

Seututerveyskeskus muistuttaa, että maskin käyttö, käsihygienian noudattaminen ja turvavälien pitäminen ovat suositeltavia käytäntöjä rokotteenkin saaneille.

Tartuntoja Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä ei ole tänäänkään raportoitu uusia. KSSHP:n alueella tartuntoja on raportoitu tänään 4. Alueen ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tartuntojen määrää 100 000 asukasta kohti, on tänään 10.3. Eilen vastaava luku oli 9.9.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset