Rokotettujen määrä kasvaa viikko viikolta – Ajanvaraus ensi viikolla yli 30-vuotiaille - Koronavirus - Suur-Keuruu

Rokotettujen määrä kasvaa viikko viikolta – Ajanvaraus ensi viikolla yli 30-vuotiaille

Rokotusajat ovat kaikki varattuja viikolle 24 asti, mutta peruutusaikoja saattaa ilmetä.

31.5. 15:00

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ilmennyt muutama tartunta viikonlopun aikana. Alueen ilmaantuvuusluku oli viime perjantaina 8,3, kun 31.5 vastaava luku on 9.9. Keski-Suomi kuuluu neljän pienimmän ilmaantuvuusluvun omaavan alueen joukkoon. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapauksien määrää 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana.

Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä tartuntamäärissä ei ole tapahtunut muutoksia useaan viikkoon.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ensimmäisen rokoteannoksen ovat saaneet 41,6 prosenttia kaikista asukkaista. Molemmat annokset saaneita maakuntamme asukkaista on 9,1 prosenttia. Koko maan rokotusprosentti on 44,1 prosenttia.

Keuruulla, Petäjävedellä ja Multialla rokotusmäärissä kasvua on viime maanantaista noin kaksi prosenttiyksikköä. Keuruun kaikista asukkaista rokotettu on nyt 46,4 prosenttia, Petäjävedellä 43,2 prosenttia ja Multialla 49,1 prosenttia. Useissa naapurikunnissa kuten Mänttä-Vilppulassa, Ähtärissä ja Virroilla rokotteen ensimmäisen annoksen ovat saaneet jo yli puolet asukkaista.

Rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä yli 40-vuotiaat perusterveet sekä riskiryhmään kuuluvat yli 16-vuotiaat. Seututerveyskeskuksen tavoitteena on avata ajanvaraus yli 30-vuotiaille perusterveille viikolla 23. Kaikki rokotusajat ovat varattuja viikolle 24 asti, mutta peruutusaikoja saattaa vapautua. Myös uusien rokotteiden saapuminen avaa uusia aikoja.

Seututerveyskeskus toivoo ajanvarauksessa käytettävän sähköistä palvelua, jotta puhelinlinjat eivät ruuhkautuisi. Seututerveyskeskuksien kuntien asukkaiden tulisi myös muistaa, että rokotusaika täytyy varata omaan kotikaupunkiinsa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset