Petäjävedellä kaksi uutta koronatartuntaa – Keurusseudun saldo nyt 48 tapausta - Koronavirus - Suur-Keuruu

Petäjävedellä kaksi uutta koronatartuntaa – Keurusseudun saldo nyt 48 tapausta

Petäjävedellä on tullut ilmi kaksi uutta koronatartuntaa, niitä on nyt varmistunut 33. Keuruulla tartuntamäärä on 15.

Kaipaatko lisää tietoa koronatilanteesta tai vaikka rokotuksista. Tietoa löytyy terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta osoitteesta thl.fi. Tulossa on myös netissä järjestettävä yleisötilaisuus, johon voi lähettää kysymyksiä.

14.4. 13:51

Thl:n keskiviikon 14.4. tietojen mukaan koko Keski-Suomessa on kahden viime viikon aikana varmistunut 108 koronatapausta ja edellisellä jaksolla 175. Ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohti nyt 42,7 ja edellisellä kahden viikon jaksolla 69,17.

Myös koronatestejä tehdään edelleen.

– Testausmäärät vaihtelevat. Testeihin on edelleen syytä hakeutua, mikäli oireita ilmenee, muistuttaa Keuruun perusturvajohtaja Tuija Koivisto.

Koronarokotukset ovat edistyneet thl:n 14.4. tietojen mukaan Keurusseudun kunnissa vuorokaudessa 56 pistoksella.

Keuruulla on pistoksia annettu 2070, ensimmäisiä annoksia 1915 ja toisia annoksia 155. Multialla on pistetty koronarokotus nyt 374 kertaa. Ensimmäisen annoksen on saanut 360 ja toisenkin 14 henkeä. Petäjävedellä on koronarokotuksia annettu 855. Niistä 815 ensimmäisiä annoksia ja 40 toisia annoksia.

Yhteensä rokotuksia on annettu Keurusseudulla nyt 3299 kappaletta, eilen tiistaina määrä oli 3243.

– Tällä hetkellä rokotetaan 70–73-vuotiaita. Seuraavana rokotetaan 65-69 vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Niitä ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä aikuisella, kertoo Koivisto.

Jaksaa, jaksaa, vielä vain

Tuija Koivisto kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki määrittelee ensi viikon alussa, onko Keski-Suomi vielä tartuntojen osalta kiihtymisvaiheessa vai voidaanko palata perustasolle. Avin asettamat enintään kymmenen hengen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa huhtikuun loppuun asti. Valtioneuvoston asettama ravintolasulku päättynee 18.4.

– Hallitus valmistelee koronaexit strategiaa. Exit-strategian eteneminen riippuu tartuntatilanteesta ja rokotusten etenemisestä. Riittävä rokotuskattavuus vasta luo edellytykset normaalimpaan aikaan palaamiseksi, sanoo Koivisto.

Hän kannustaa vieläkin vain sitkeästi noudattamaan rajoituksia.

– Vappunakin on muistettava, ettei pandemia edelleenkään ole ohitse. Viranomaisten ohjeita on syytä edelleen noudattaa. Lämpenevät säät tarjoavat enenevästi mahdollisuuksia viettää aikaa ulkona, Koivisto kannustaa.

Kaipaatko lisätietoa koronarokotuksista?

Yksityiskohtaista tietoa koronasta ja rokotusten etenemisestä löytyy thl.fi -sivustolta, muun muassa kohdasta Koronarokotukset yhteensä alueittain ja ikäryhmittäin. Näiden tietojen lähteenä on thl:n rokotusrekisteri. Mukana raportoinnissa ovat kaikki annetut rokotukset niille henkilöille, jotka löytyvät Suomen väestötietojärjestelmästä. Alueena käytetään rokotetun henkilön viimeisintä kotikuntatietoa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos thl järjestää kansalaisille avoimen yleisötilaisuuden koronarokotuksista torstaina 15.4. kello 17.30–18.30. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille koronarokotuksista kiinnostuneille.

Verkossa järjestettävässä tilaisuudessa thl:n asiantuntijat vastaavat yleisön ennakkoon lähettämin kysymyksiin. Paikalla tilaisuudessa ovat ylilääkäri Hanna Nohynek ja johtava asiantuntija Mia Kontio. Asiantuntijat kertovat tilaisuuden alussa koronarokotusten edistymisestä sekä rokotteiden turvallisuudesta.

Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon thl:n sivuilta löytyvän linkin kautta 16.30 mennessä, enintään tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos