Nyt rokotetaan 70–76-vuotiaita - Koronavirus - Suur-Keuruu

Nyt rokotetaan 70–76-vuotiaita

Seututerveyskeskus soittaa rokotusvuorossa oleville ikäjärjestyksessä vanhimmista alkaen.

Keski-Suomen alueen ilmaantuvuusluku on laskusuuntainen ja tällä hetkellä 47,4.­

8.4. 12:38

Koronatilanne on pysytellyt Keuruun, Multian ja Petäjäveden alueella rauhallisena viime päivinä, eikä uusia tartuntoja ole laboratoriotesteissä ilmennyt.

Keuruulla on 8. huhtikuuta mennessä epidemian alusta lähtien todettu kaikkiaan 14 tartuntaa ja Petäjävedellä 27.

Rokotusvuorossa alle 76-vuotiaat

Rokotukset etenevät seututerveyskeskuksen varaamien aikojen mukaan. Nyt rokotusvuorossa ovat 70–76-vuotiaat, ja suurin osa yli 76-vuotiaista on jo saanut ensimmäisen rokoteannoksensa.

– Tavoite on, että yli 70-vuotiaat olisi rokotettu huhtikuun puoleen väliin mennessä, mutta tilanne elää rokotesaatavuuden mukaan, seututerveyskeskuksesta kerrotaan.

Jos rokotusajan joutuu perumaan, siitä voi ilmoittaa numeroon 014 2690540 maanantaista torstaihin kello 8–11. Myös yli 80-vuotiaat, jotka eivät vielä ole saaneet rokotusaikaa ja haluavat tulla rokotetuksi, voivat jättää soittopyynnön samaan numeroon.

Keuruulla on 8. huhtikuuta mennessä rokotettu 1 685 henkilöä, Multialla 290 ja Petäjävedellä 638.

Lähes 17 prosenttia keskisuomalaisista rokotettu

Kaikkiaan Keski-Suomessa rokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 16,8 prosenttia väestöstä.

Viimeisten 14 vuorokauden mittausjaksolla 25. maaliskuuta ja 8. huhtikuuta välisenä aikana uusia tartuntatapauksia on Keski-Suomessa varmistunut 120, kun sitä edeltävänä kahden viikon jaksolla 11.–24. maaliskuuta niitä oli 198.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 47,4.

Suomessa on 8. huhtikuuta mennessä varmistunut epidemian alusta kaikkiaan 80 842 tartuntaa. Valtakunnallisesti ilmaantuvuusluku on 125,9. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 21,8 prosenttia maan väestöstä.

Täyssulusta luovuttaneen, rajoitukset voimassa

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan uusien tartuntatapausten määrä on edelleen laskusuuntainen, mihin annetuilla suosituksilla ja rajoituksilla ja ravitsemisliikkeiden sululla on ollut vaikutusta.

– Hyvä suuntaus saadaan jatkumaan, kun rajoituksia pidetään edelleen yllä eikä niitä pureta liian aikaisin eikä nopeaan tahtiin, sosiaali- ja terveysministeriöstä todetaan.

Hallitus suunnittelee luopuvansa täyssulusta mutta jatkaa tiukkoja rajoituksia. Rajoitusten purkamisessa otetaan huomioon taudin ilmaantuvuusluvun kehittyminen, rokotusten eteneminen ja se, millaisena terveydenhuollon kantokyky pysyy.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset