Seututerveyskeskukseen tulossa 3478 rokoteannosta – Kaikki pistettävä viikon sisällä - Koronavirus - Suur-Keuruu

Seututerveyskeskukseen tulossa 3478 rokoteannosta – Kaikki pistettävä viikon sisällä

Keski-Suomen seututerveyskeskus joutuu siirtämään vastaanottoaikoja koronarokotusten takia.

Nyt niitä saa. Seututerveyskeskukseen on tulossa niin iso määrä rokoteannoksia, että vastaanottoaikoja joudutaan siirtämään rokotusurakan alta pois.

6.4. 15:33

Seututerveyskeskus saa tällä viikolla huomattavasti suuremman erän koronarokoteannoksia kuin aikaisemmin. Rokoteannoksia saadaan 3478, jotka on pistettävä viikon sisällä.

– Tämän takia joudumme siirtämään neuvoloihin ja vastaanotolle varattuja kiireettömiä aikoja, sillä työntekijöitä tarvitaan toteuttamaan näitä rokotuksia. Siirrettävistä ajoista ilmoitetaan asiakkaille henkilökohtaisesti, tiedottaa seututerveyskeskus tiistaina 6.4.

Seututerveyskeskuksesta soitetaan rokotusvuorossa oleville ikäjärjestyksessä vanhimmasta ikäluokasta alkaen rokotusajan sopimiseksi. Rokotusaikaa ei tässä vaiheessa voi varata itse.

Suurin osa AstraZenecan rokotetta

Isoin osa nyt saatavasta rokote-erästä on AstraZenecan rokotetta, jolla tämän hetkisen thl:n ohjeen mukaan voidaan rokottaa yli 65 vuotta täyttäneitä.

Kaikki käytössä olevat eri lääkevalmistajien koronarokotteet suojaavat tehokkaasti vakavalta koronainfektiolta, minkä takia rokotteen ottamista suositellaan vahvasti. Rokotteen merkkiä ei voi itse valita, vaan rokotuksissa käytetään kulloinkin saatavilla olevaa rokotetta.

Myös tulevilla viikoilla rokoteannokset tulevat olemaan aiempaa suurempia, mikä voi tilapäisesti vaikuttaa kiireettömien vastaanottoaikojen toteuttamiseen.

Thl:n tavoitteena on saada annettua kaikille yli 70-vuotiaille ensimmäinen rokoteannos huhtikuun puoleen väliin mennessä, mikä näillä rokotemäärillä on mahdollista toteutua myös seututerveyskeskuksen kunnissa.

Suurin osa yli 76-vuotiaista on rokotettu

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat yli 70-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa tai puolisonsa iäkkäimmistä alkaen: käytännössä rokotukset ovat menossa 70–76-vuotiaille. Suurin osa yli 76-vuotiaista on jo rokotettu.

Ensimmäinen rokotus yli 80-vuotiaille annettu lähes 100 prosentille ja ensimmäinen rokotus 75 - 79-vuotiaille on annettu noin 70 prosentille ikäryhmästä.

Jos rokotettava joutuu perumaan ajan, perumisesta voi ilmoittaa numeroon 014 269 0540, maanantaista torstaihin kello 8–11.

Myös yli 80-vuotiaat, jotka eivät vielä ole rokotusaikaa saaneet ja sen haluavat, voivat jättää soittopyynnön tähän numeroon.

Infektiopotilaita hoitaville lääkäreille, hoitohenkilökunnalle ja koronanäytteen ottajille rokotus ja tehosterokotus annettu lähes kaikille. Myös uudet työntekijät rokotetaan.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos