Petäjävedellä kaksi uutta koronatartuntaa: 27 on sairastunut pandemian alusta lähtien – Keuruulla tilanne on ennallaan - Koronavirus - Suur-Keuruu

Petäjävedellä kaksi uutta koronatartuntaa: 27 on sairastunut pandemian alusta lähtien – Keuruulla tilanne on ennallaan

Petäjävedellä koronarokotteita on annettu 537 annosta. Ensimmäisen annoksen on saanut 499 ja toisenkin annoksen 38 henkeä.

18.3. 15:30

Thl:n torstaina 18. maaliskuuta tietojen mukaan Petäjävedellä on varmistunut kaksi uutta koronatartuntaa eilisiin tietoihin verrattuna. Koronatapauksia on nyt 27.

Keuruulla koronatartuntojen määrä on pysynyt 14:ssä. Multia ei ole noussut thl:n listalle, jolla kerrotaan viiden tai useamman koronatapauksen kunnat tartuntamäärineen.

Oppilaiden karanteenit päättymässä

Petäjäveden yläasteella muutamia oppilaita määrättiin tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia 15.3.2021 alkaen.

Terveydenhuolto aloitti tuolloin henkilökohtaiset yhteydenotot karanteeniin määrättävien perheisiin. Terveydenhuolto on antanut karanteeniin määrätyille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä mahdollinen tartuntaketju katkaisemalla. Karanteeniin asettaminen ei siis automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan.

Sivistystoimenjohtaja Timo Holm sanoo, että Petäjävedellä koronatilanne on kokonaisuudessaan rauhallinen.

– Kuusi yläkoululaista altistui hiihtolomaviikolla ja määrättäiin karanteeniin. Heistä osan karanteeni loppui jo tällä viikolla, osalla se jatkuu ensi viikkoon. Nyt ilmenneet kaksi koronatapausta eivät liity koululaisiin ollenkaan, hän sanoo.

Petäjävedellä opetusta myös yläkoulun ja lukion osalta jatketaan lähiopetuksena. Etäopetukseen siirrytään tarvittaessa, mikäli tautitilanteessa tapahtuu merkittäviä muutoksia.

– Myös ylioppilaskirjoitukset etenevät normaalisti, sanoo Holm.

Petäjäveden kunta seuraa valtioneuvoston, aluehallintoviraston ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin määräyksiä ja ohjeistuksia opetusjärjestelyjen osalta.

Kouluissa on edelleen tärkeää noudattaa suosituksia maskien käyttöön, käsihygieniaan ja turvaväleihin liittyen. Sairaana ei tulla kouluun ja mikäli lapsi tai perheenjäsenet oireilevat, tulee hakeutua koronavirustesteihin.

Keski-Suomessa koronatartunnat ovat jonkin verran noususuunnassa. Kahden viime viikon aikana tapauksia on ilmennyt 149, kun edellisellä kaksiviikkoisella niitä varmistui 122. Ilmaantuvuus on 58,9 tapausta sataatuhatta asukasta kohti, edellisellä jaksolla se oli 48,22.

Rokotusten tilanne Keurusseudulla

Keuruulla koronarokotteita on thl:n torstain 18.3. tietojen mukaan annettu 1420 annosta, ensimmäisen annoksen on saanut 1276 ja toisen annoksen 144 henkeä. Multialla koronarokotteita on pistetty 200 annosta, ensimmäisen annoksen on saanut 186 ja toisenkin 14 henkeä. Petäjävedellä koronarokotteita on annettu 537 annosta. Ensimmäisen annoksen on saanut 499 ja toisenkin annoksen 38 henkeä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos