Ihmisten vastuullinen käytös on pitänyt koronatilanteen rauhallisena Keuruulla

Keuruun koronanyrkki kehottaa välttämään myös yksityisesti yli 10 hengen kokoontumisia ja matkustelua alueille, joissa taudin ilmaantuvuus on korkea.

Keuruulla koronarokotuksen on saanut jo lähemmäs 600 yli 80-vuotiasta henkilöä.

17.3.2021 13:40

Keskiviikkona 17. maaliskuuta Keuruulla on koronatartuntojen määrä on edelleen 14. Petäjävedellä on pandemian alusta todettu 25 tartuntaa. Multia ei ole noussut thl:n listalle, jolla kerrotaan viiden tai useamman koronatapauksen kunnat tartuntamäärineen.

– Keuruulaiset osaavat käyttäytyä vastuullisesti ja täällä on tilaa ruuhkien välttämiseen, vastaa Keuruun perusturvajohtaja Tuija Koivisto, kun häneltä kysyy, miksi tartuntaluvut ovat pysyneet paikkakunnalla alhaisina.

– Keuruun väestörakennekin on varmasti suojaava tekijä, sillä eniten tartuntoja on ollut nuorilla aikuisilla, sanoo Koivisto.

Koronatestejä Keuruulla tehdään keskimäärin 30 testin päivävauhtia.

Seututerveyskeskus soittaa rokotusajan

Myös koronarokotukset etenevät, joskin hitaan puoleisesti, sen mukaan kun rokotteita saadaan. Käytössä ovat Suomessa myyntiluvan saaneet rokotteet, pääasiassa BionTechin ja AstraZenecan rokotteet. Ajantasainen tieto koronarokotuksiin liittyen löytyy seututerveyskeskuksen säännöllisesti päivittyvistä tiedotteista sen nettisivuilta.

Keuruulla koronarokotteita on tiistaihin 16.3. mennessä annettu 1387 annosta, ensimmäisen annoksen on saanut 1243 ja toisen annoksen 144 henkeä. Multialla koronarokotteita on pistetty 199 annosta, ensimmäisen annoksen on saanut 185 ja toisenkin 14 henkeä. Petäjävedellä koronarokotteita on annettu 518 annosta. Ensimmäisen annoksen on saanut 480 ja toisenkin annoksen 38 henkeä.

– Tällä hetkellä keskitytään siis rokottamaan 70 vuotta täyttäneet. Seututerveyskeskuksesta soitetaan ja annetaan aika niille, jotka eivät ole saaneet vielä rokotusta tai rokotusaikaa, kertoo Koivisto.

Keuruulla on 80 vuotta täyttäneitä tai tänä vuonna täyttäviä noin 960 ja 70-79-vuotiaita noin 1500 henkeä. Soittaminen on aloitettu ikäluokka kerrallaan vanhimmista kuntalaisista. Seututerveyskeskuksen arvio on, että soittokierros kestää huhtikuun loppupuolelle saakka.

– Koska muita reittejä rokotusajan saamiseksi ei ole, nyt on vain jaksettava odottaa soittoa 014-alkuisesta puhelinnumerosta. Asumisyksiköiden ja kotihoidon asiakkaat ovat saaneet vähintään yhden rokotteen, sanoo Tuija Koivisto.

Ei yli kymmentä henkeä koolle

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki suosittaa, että avin yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevaa, enintään kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa. Lisäksi Keski-Suomen koronanyrkki suosittelee, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin asukkaat välttäisivät matkustelua niille alueille, joissa taudin ilmaantuvuus on korkea.

– Keuruun oma koronanyrkki yhtyy näihin suosituksiin, muistuttaa Koivisto.

Tartunnat kasvussa Keski-Suomessa

Koko Keski-Suomessa koronatartuntojen määrä on kasvusuunnassa. Kahden viime viikon aikana tapauksia on tullut ilmi 150, kun edellisellä kahden viikon jaksolla niitä oli 121. Ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohti on nyt 59,3 ja edellisellä kahden viikon jaksolla se oli 47,83.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos