Seututerveyskeskus soittaa rokotusvuorossa oleville – Rokotusvuorossa nyt yli 70-vuotiaat - Koronavirus - Suur-Keuruu

Seututerveyskeskus soittaa rokotusvuorossa oleville – Rokotusvuorossa nyt yli 70-vuotiaat

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat nyt yli 70-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa tai puolisonsa iäkkäimmistä alkaen.

Rokotusvuorossa ovat nyt yli 70-vuotiaat. Seututerveyskeskus soittaa asiakkaille päin ja tarjoaa rokotusaikoja.

16.3. 16:49

Yli 70-vuotiaiden rokottaminen kestää useita viikkoja, tavoitteena on että heidät saataisiin rokotettua huhtikuun loppuun mennessä.

Lisäksi rokotusvuorossa ovat jo aiemmin ajan saaneet 65–69-vuotiaat vakavia perussairauksia sairastavat.

– Jos rokotettavan omaishoitaja tai puoliso ei täytä rokotusvuorossa olevan ikäryhmän kriteerejä, hänet voidaan rokottaa samalla kertaa rokotettavan kanssa, jos rokotteita vain on saatavilla. Rokotusaika annetaan molemmille samaan yhteyteen, tiedottaa seututerveyskeskus.

Tästä kuluvasta viikosta 11 lähtien toistaiseksi seututerveyskeskuksen henkilökunta soittaa yli 80-vuotiaille, joilla ei vielä ole rokotusaikaa, ja sen jälkeen yli 70-vuotiaille ikäjärjestyksessä vanhimmista alkaen rokotusajan sopimiseksi. Puhelu tulee 014 -alkuisesta numerosta.

– Jos emme tavoita asiakasta ensimmäisellä soitolla, yritämme soittaa myöhemmin uudestaan, yhteensä enintään kolme kertaa. Sekä sähköinen että puhelinajanvaraus on suljettu, jotta asiakkaiden ei tarvitse yrittää tavoittaa rokotusajanvarausta ja odottaa takaisin soittoa, tiedottaa seututerveyskeskus.

Keuruulla annettu 1387 rokoteannosta

Keuruulla koronarokotteita on annettu 1387 annosta, ensimmäisen annoksen on saanut 1243 ja toisen annoksen 144 henkeä.

Multialla koronarokotteita on pistetty 199 annosta, ensimmäisen annoksen on saanut 185 ja toisenkin 14 henkeä.

Petäjävedellä koronarokotteita on annettu 518 annosta. Ensimmäisen annoksen on saanut 480 ja toisenkin annoksen 38 henkeä.

Tartunnat noususuunnassa Keski-Suomessa

Keuruulla on tiistaihin 16.3. mennessä varmistunut 14 koronatapausta, Petäjävedellä 25.

Keski-Suomessa on varmistunut 16.3. thl:n tietojen mukaan kahden viime viikon aikana 143 koronatapausta, edellisellä kahden viikon jaksolla määrä oli 121. Ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohti on nyt 56,5, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 47,83.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos