Näin Multia toimii hiihtoloman jälkeen alkavan sulkutilan aikana - Koronavirus - Suur-Keuruu

Näin Multia toimii hiihtoloman jälkeen alkavan sulkutilan aikana

Avin linjauksella yleisötilaisuuksia voidaan järjestää enintään 10 hengelle.

Multian kunta noudattaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronalinjauksia maaliskuun loppuun asti.

2.3. 17:00

Multian kunta jatkaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ohjauskirjeen mukaisia koronarajoitustoimenpiteitä 31. maaliskuuta saakka.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän 1. maaliskuuta tekemässä linjauksessa Keski-Suomi on tartuntojen määrältään perustasolla Jyväskylää lukuun ottamatta.

Jyväskylän rajaamista perustason ulkopuolelle pidettiin välttämättömänä, sillä Keski-Suomessa on useita kuntia, joissa ei ole viikkoihin todettu yhtään uutta koronatartuntaa.

– Jyväskylä puolestaan täyttää edelleen kiintymisvaiheen tunnusmerkit, vaikka tilanne ei ole kaupungissa viime viikkojen aikana mennyt sen enempää huonompaan kuin parempaankaan suuntaan, sairaanhoitopiiristä todetaan.

Multialla yläkoulun kaikki 46 oppilasta luokilla 7.–9. jatkavat hiihtolomaviikon jälkeen 8. maaliskuuta lähiopetuksessa.

Lue lisää: Yläkoulu siirtyy Multialla hiihtoloman jälkeen lähiopetukseen

Sairaanhoitopiirin mukaan lähiopetuksen vaihtoehto olisi myös toimia hybridimallin mukaisesti.

– Mikäli etäopetukseen pitäisi tartuntatilanteen vuoksi siirtyä, Multialla on siihen hyvät valmiudet, ja siirtymien voidaan toteuttaa nopealla aikataululla. Tilanteen kehittymistä seurataan päivittäin, sivistysjohtaja Päivi Salonen vahvistaa.

Multialla painotetaan maskien käyttöä, käsihygieniaa ja kahden metrin turvavälien noudattamista kaikissa julkisissa tiloissa. Kaikki muut rajoitukset ja suositukset pysyvät ennallaan.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antoi 26. helmikuuta uuden ohjauskirjeen, jonka mukaan sisätiloihin ja rajattuihin ulkotiloihin voi kokoontua enintään 10 henkilöä. Edellytyksenä on, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeen mukainen terveysturvallisuus varmistetaan. Kokoontumisrajoitus on voimassa maaliskuun loppuun.

Multia päivittää rajoituksia ja suosituksia, mikäli tautitilanne sitä edellyttää.

Poimintoja Multian koronaohjeistuksesta

  • Kuntosali on käytössä voimassa olevia turvallisuusohjeita noudattaen. Arkisin kello 8–9 kuntosali ei ole käytössä siivouksen vuoksi. Jokainen käyttäjä huolehtii lisäksi laitteen puhdistamisesta oman käyttönsä jälkeen salilta löytyvällä puhdistusaineella. Kuntosalilla on voimassa turvallisuusohjeet eli maskisuositus, kahden metrin turvavälit ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Kuntosalille ei saa tulla sairaana.

  • Kunnan kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta ja ikäihmisten päivätoiminta ovat suljettuina 30. huhtikuuta.

  • Palvelukeskus Poukamassa omaisten vierailut sovitaan etukäteen henkilökunnan kanssa. Vierailulla voi olla yhtä aikaa enintään kaksi henkilöä. Vierailulla käytetään maskeja ja noudatetaan turvavälejä.

  • Kierrätyspiste pysyy auki. Henkilökunta ja kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvat henkilöt velvoitetaan käyttämään joko visiiriä tai maskia. Asiakkaiden toivotaan noudattavan maskisuositusta, kahden metrin turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa.

  • Multialla on käytössä etätyösuositus niissä yksiköissä ja työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

  • Kunnanvirasto pysyy suljettuna 31. maaliskuuta saakka. Henkilökunta on tavoitettavissa puhelimitse ja ajanvarauksella.

  • Sosiaalitoimisto palvelee asiakkaita puhelimitse sekä ajanvarauksella.

  • Kirjasto on auki lainaajille arkisin kello 12–18, ja siellä noudatetaan hyvää käsihygieniaa, kasvomaskisuositusta ja turvavälejä. Tilassa saa asioida yhtä aikaa alle 10 henkilöä.

– Juuri nyt on tärkeä välttää lähikontakteja ja, jos niitä ei ole aivan välttämätöntä hoitaa. Jokaisen pitää huolehtia maskisuosituksen, turvavälien ja hyvän käsihygienian noudattamisesta. Pienimmistäkin oireista on hakeuduttava koronatestiin välittömästi ja sairaana pysytään kotona välttäen kontakteja, Multian kunnan tiedotteessa todetaan.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset