Yläkoulu siirtyy Multialla hiihtoloman jälkeen lähiopetukseen - Koronavirus - Suur-Keuruu

Yläkoulu siirtyy Multialla hiihtoloman jälkeen lähiopetukseen

Maskin käyttöä suositellaan perusopetuksen 6.–9. luokille.

Multian yläkoulun luokat 7.–9. jatkavat hiihtoloman jälkeen lähiopetuksessa 8. maaliskuuta alkaen.

2.3. 13:00

Multian kunnan sivistysjohtajan Päivi Salosen mukaan Länsi ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ei vielä 2. maaliskuuta mennessä ole ilmoittanut linjaustaan koulujen etä- tai lähiopetuksesta hiihtoloman jälkeen.

– Sen sijaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä linjasi maanantaina 1. maaliskuuta, että yläkoulun luokat 7.–9. voivat hiihtoloman jälkeen 8. maaliskuuta jatkaa lähiopetuksessa tai noudattaa hybridimallia, Multialla valitsimme lähiopetuksen, Salonen kertoo.

Tartuntojen määrä on edelleen runsasta Jyväskylässä, minkä vuoksi kaupunki luokitellaan kiihtymisvaiheeseen. Muut Keski-Suomen kunnat ovat perusvaiheessa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on valmius siirtyä etäopetukseen, jos tautitilanne muuttuu huonommaksi.

– Seuraamme tartuntatilannetta Multialla päivittäin, ja pystymme siirtymään etäopetukseen nopeasti, jos tarve vaatii. Yläkoulua Multialla käy tänä lukuvuonna 46 oppilasta, Salonen sanoo.

Salonen painottaa, että kouluun tai varhaiskasvatukseen ei saa tulla sairaana.

Multian kunta jatkaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ohjauskirjeen mukaisia rajoitustoimenpiteitä 31. maaliskuuta saakka.

– Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maskisuosituksen mukaisesti Multialla suositellaan maskien käyttöä perusopetuksen 6.–9.-luokilla. Oppilaiden käyttöön on koululla jaettu maskeja, ja oppilaat ovat myös saaneet käyttää omia maskeja.

Nämä koskevat Multian nuoria

  • Varhaiskasvatusta ja esi- ja perusopetusta järjestetään toistaiseksi lähiopetuksena Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksia noudattaen.

  • Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu enintään 10 hengen ryhmissä, joissa noudatetaan voimassa olevia turvallisuusohjeita. Ryhmien muodostamisesta ja turvallisuusohjeiden noudattamisesta vastaa toiminnan järjestäjä. Toiminnan järjestäjät tiedottavat toimintansa järjestämisestä itse.

  • Nuorisotila Nepan sulkuaikaa jatketaan 31. maaliskuuta saakka.

  • Kirjaston lainaustoiminta on auki normaalisti. Kirjasto on auki arkisin 12–18, ja tilassa noudatetaan hyvää käsihygieniaa, maskisuositusta ja turvavälejä. Kirjastossa saa asioida yhtä aikaa alle 10 henkilöä.

  • Kuntosali on käytössä voimassa olevia turvallisuusohjeita noudattaen, paitsi siivouksen ajan arkisin kello 8–9. Jokainen käyttäjä huolehtii laitteen puhdistamisesta oman käyttönsä jälkeen salilta löytyvällä puhdistusaineella. Kuntosalilla on voimassa turvallisuusohjeet eli maskisuositus, kahden metrin turvavälit ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Kuntosalille ei saa tulla sairaana.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos