Koronarokotukset etenevät – Koronatartunnat seudulla ennallaan - Koronavirus - Suur-Keuruu

Koronarokotukset etenevät – Koronatartunnat seudulla ennallaan

Ajanvaraus vakavia perussairauksia sairastaville avataan keskiviikkona 17.2. alkuun vain puhelimitse.

Vakavia perussairauksia sairastaville avataan koronarokotuksen ajanvaraus huomenna keskiviikkona 17.2. Aluksi ryhmä voi varata ajan vain puhelimitse. Arkistokuva.

16.2. 17:00

Koronarokotukset Keski-Suomen seututerveyskeskukseen kuuluvissa kunnissa etenevät. Tiistaina 16. helmikuuta rokotusaikataulua päivitettiin. Kuten jo aiemmin on kerrottu koronarokotusten ajanvaraus yli 80-vuotiaille on alkanut perjantaina 12.2. sähköisesti tai puhelimitse.

Ajanvaraus vakavia perussairauksia sairastaville avataan keskiviikkona 17.2., tälle ryhmälle alkuun vain puhelimitse. Sähköinen ja puhelinajanvaraus 70–80-vuotiaille avataan aikaisintaan viikolla 8–9.

Rokotukset etenevät ja ajanvaraus avautuu väestöryhmittäin sitä mukaa, kun rokotteita saadaan. Rokotetehon varmistamiseksi tarvitaan kaksi rokoteannosta, niin että tehosterokote annetaan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta.

Tartuntatilanne ennallaan seudulla

Koronatartuntojen tilanne on Keurusseudulla ennallaan, Keuruulla 11 ja Petäjävedellä 17 varmistettua tartuntaa pandemian alusta.

Keski-Suomessa uusia koronatapauksia on kahden viime viikon ajalta 226 ja edelliseltä kahden viikon jaksolta 278. Ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti on nyt 89,3 ja edellisellä jaksolla 109,89.

Koronarokotuksen sähköinen ajanvaraus

Ajanvarauksen sujuvuuden takaamiseksi seututerveyskeskus suosittelee ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus. Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan Suomi.fi-tunnistautumisen.

Kirjauduttuasi sähköiseen ajanvaraukseen, järjestelmä tarjoaa sinulle koronarokotuksen ajanvarausta heti etusivulla, jos kuulut sillä hetkellä rokotettavaan ikäryhmään. Voit hakea sinulle sopivan rokotusajan vapaana olevista ajoista. Samalla kerralla varataan aika myös tehosterokotukselle.

Ajanvaraus on onnistunut, kun järjestelmä antaa vahvistuksen varauksesta. Varmistussoittoa puhelinajanvaraukseen ei tuolloin tarvita.

Jos rokotettavan omaishoitaja (yksi henkilö) ei täytä rokotusvuorossa olevan ikäryhmän kriteerejä, hänet voidaan rokottaa samalla kertaa rokotettavan kanssa, jos rokotteita vain on saatavilla. Tässä tilanteessa hänen ei siis tarvitse varata omaa aikaa. Muutoin jokaisen rokotettavan on varattava oma henkilökohtainen rokotusaika.

Koronarokotuksen puhelinajanvaraus

Tarvittaessa ajan voi varata myös puhelimitse numerosta 014 269 0540. Koronarokotuspuhelin palvelee maanantaista torstaihin kello 8–11 ja 12–14 sekä perjantaisin kello 8–11.

Jos puhelin on varattu, jätäthän takaisinsoittopyynnön. Puheluita tulee runsaasti joskus isoinakin ryppäinä, joten välillä takaisin soittoa voi joutua odottamaan useita päiviä. Jokaiselle soittopyynnön jättäneelle kuitenkin soitetaan takaisin. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja pyrimme reagoimaan puhelujen määriin lisäämällä tarvittaessa henkilökuntaa takaisinsoittoviiveen minimoimiseksi, tiedottaa seututerveyskeskus.

Puhelinnumero on tarkoitettu vain rokotusajanvarausta varten. Aikaa ei voi varata, jos et kuulu sillä hetkellä rokotusvuorossa olevaan väestöryhmään.

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin numerossa 014 269 8180 arkisin kello 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset