THL: Koronavirustartuntoja Keski-Suomessa kuukauden aikana todettu 90 - Koronavirus - Suur-Keuruu

THL: Koronavirustartuntoja Keski-Suomessa kuukauden aikana todettu 90 – Vuorokauden aikana 1 uusi tapaus

Valtakunnallisesti koronavirustartuntoja on 7. huhtikuuta mennessä laboratoriotestein todettu 2 308.

Maskeihin liittyvät haasteet kentällä ovat Seututerveyskeskuksen ja KSSHP:n tiedossa. Kuvituskuva.

7.4.2020 11:34

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tiistaina 7. huhtikuuta julkaiseman tiedon mukaan maakunnassa on vuorokauden aikana todettu 1 uusi koronavirustartunta, ja tartuntoja on tähän mennessä raportoitu 75.

KYSin erityisvastuualueella on tähän mennessä menehtynyt koronavirukseen 5 potilasta.

Keski-Suomen keskussairaalan vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva pitää maakunnan koronavirustartuntojen tilannetta edelleen rauhallisena.

– Keski-Suomen keskussairaalassa päivittäin todettujen koronavirustapausten lukumäärässä ei ole tapahtunut nousua, Paloneva vahvistaa.

Maakunnallisesti sairaalahoidossa on Keski-Suomen alueella koronaviruksen vuoksi yksittäisiä potilaita, ja keskussairaalan vuodeosastoilla ja teho-osastolla on hyvin tilaa hoidettaville potilaille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiistaina 7. huhtikuuta päivittämien tietojen mukaan Keski-Suomessa on raportoitu tähän mennessä 90 koronavirustartuntaa. Tartuntatilastoja ryhdyttiin julkaisemaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sivulla 9. maaliskuuta.

Tilastolliset erot eri tahojen välillä voivat johtua tietojen raportoinnissa tapahtuvista eriaikaisuuksista ja siitä, että valtakunnallisissa tilastoissa ovat mukana myös yksityisten toimijoiden antamat tiedot. Koronavirustestejä tehdään sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon laboratorioissa.

THL:n tiistaina 7. huhtikuuta julkaiseman tiedon mukaan laboratoriotestein testattuja näytteitä on Suomessa otettu noin 34 900.

Valtakunnallisesti THL:n mukaan koronavirustartuntoja on tiistaihin 7. huhtikuuta mennessä todettu 2 308. Edellispäivästä uusia tartuntoja on todettu 132 henkilöllä. Osastohoidossa on eri puolilla maata 147 tartunnan saanutta, ja tehohoidossa 81. Kuolleita on tähän mennessä 34.

THL päivittää sairaala- ja tehohoidossa olevien sekä kuolleiden määrän myöhemmin tänään tiistaina 7. huhtikuuta.

Tiistaihin 7. huhtikuuta mennessä Keuruuta, Multiaa ja Petäjävettä ei ole mainittu kuntakohtaisessa luettelossa, jonka mukaan tartuntoja on kunnassa 5 tai enemmän. Kunnista ei näytetä tietoja, mikäli tartuntatapauksia on vähemmän kuin 5.

Suomalainen koronatutkimus käynnissä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ryhtynyt huhtikuun alusta tutkimaan koronaviruksen leviämistä väestön kaikissa ikäryhmissä. Tutkimus toteutetaan yhteistyössä yliopistosairaaloiden kanssa, ja se kestää vuoden 2020 loppuun.

– Eniten vakavia tautitapauksia on havaittu yli 70-vuotiailla, joilla on jokin perussairaus. Nyt alkavan tutkimuksen tavoitteena on saada selville, kuinka suurella osalla väestöstä löytyy vasta-aineita, jotka kertovat aiemmasta viruksen kohtaamisesta. Tutkimuksessa mitataan vasta-aineita ja sitä, kuinka pitkään ne säilyvät, tutkimuspäällikkö Arto Palmu THL:sta toteaa.

THL kutsuu tutkittavia tutkimukseen satunnaisotannan perusteella. Alkuvaiheessa otanta keskittyy pääkaupunkiseudun työikäiseen väestöön.

– Tutkimusta laajennetaan kevään aikana. Tarkoitus on saada mukaan 750 henkilöä joka viikko. Ensimmäisiä tuloksia on odotettavissa huhtikuun loppuun mennessä.

Tartuntoja kaikissa maakunnissa

Riski koronavirustartunnan saamiselle on THL:n mukaan kohonnut koko maassa. Tartuntoja on todettu kaikissa maakunnassa, joskin valtaosa Uudellamaalla.

Suurin osa Suomessa todetuista koronavirustartunnoista on todettu lieviksi, ja sairaalahoidosta on toipunut ja kotiutunut useita henkilöitä.

THL:n asiantuntijoiden mukaan tartuntojen etenemistä ovat todennäköisesti hidastaneet kokoontumista ja kasvokkaisia tapaamisia koskevat rajoitukset.

– Kun kouluja ja oppilaitoksia on suljettu, julkisia kokoontumisia, liikkumista ja rajanylittämistä rajoitettu ja sosiaali- ja terveydenhuollon kapasiteettia lisätty, sillä on vaikutusta. Rajoitukset ovat näillä näkymin voimassa 13. toukokuuta saakka.

Edit. 7. maaliskuuta 2020 kello 11.50 Lisätty Keski-Suomen keskussairaalan vs. johtajaylilääkäri Juha Palonevan tilannekatsaus.

Edit. 7. maaliskuuta 2020 kello 16.20 Päivitetty testattujen näytteiden ja koronavirukseen menehtyneiden määrä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset