KSSHP: 2 uutta koronavirustartuntaa varmistunut - Koronavirus - Suur-Keuruu

KSSHP: 2 uutta koronavirustartuntaa varmistunut

Maanantaihin 13. huhtikuuta mennessä laboratoriotesteissä varmistuneita tartuntatapauksia on sairaanhoitopiirin alueelta ilmoitettu 85.

KYSin eritysvastuualueella pääsiäisen aikaan sairaalahoidossa on ollut alle 20 koronavirustartunnan saanutta. Kuvituskuva.

13.4.2020 11:15

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on 1. ja 2. pääsiäispäivän välisenä aikana 13. huhtikuuta mennessä todettu laboratoriotesteissä 2 uutta koronavirustartuntaa.

Laboratoriotestein testattavien koronavirusnäytteiden tuloksia ryhdyttiin julkaisemaan KSSHP:n sivulla 9. maaliskuuta. Maanantaihin 13. huhtikuuta mennessä testeissä varmistuneita tartuntatapauksia on sairaanhoitopiiristä raportoitu kaikkiaan 85.

KSSHP ilmoittaa tartunnat testituloksen valmistumispäivän mukaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 13. huhtikuuta antamien tietojen mukaan koronavirusnäytteitä on valtakunnallisesti otettu tähän mennessä lähes 46 000, ja niitä testataan sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon laboratorioissa noin 4 000 päivässä.

THL:n mukaan Keski-Suomessa on laboratoriokokeissa 13. huhtikuuta mennessä varmistunut 104 tartuntaa. Tilastolliset erot THL:n ja sairaanhoitopiirin luvuissa johtunevat viiveistä kirjauksissa ja siitä, että THL:n luvuissa ovat mukana sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon antamat tiedot.

THL muistuttaa, että laboratoriotestillä todetut tartunnat ovat vain osa todellisesta tartuntamäärästä.

Valtakunnallisesti laboratoriovarmennettuja tartuntoja on 13. huhtikuuta mennessä todettu THL:n mukaan 3 064. Tartunnan saaneista miehiä on 49 prosenttia ja naisia 51 prosenttia.

Koko maassa osastohoitoa saavia koronavirustartuntapotilaita on 13. huhtikuuta annettujen tietojen mukaan 156, ja tehohoidossa on 74 potilasta. Valtakunnallisesti koronavirukseen on tähän mennessä menehtynyt 59 potilasta.

Kuolemantapauksista 16 on tapahtunut KYSin erityisvastuualueella. Ensimmäisestä KSSHP:n alueella tapahtuneesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemantapauksesta kerrottiin 8. huhtikuuta.

THL ilmoittaa koronavirustartunnat kuntakohtaisesti niistä kunnista, joissa tartuntatapauksia on 5 tai enemmän. Kaikki Keski-Suomen kunnat, joissa tartuntoja on, eivät näy THL:n julkaisemassa luettelossa.

Edit. 13. huhtikuuta 2020 kello 12.40 lisätty THL:n julkaisemat valtakunnalliset ja maakunnalliset laboratoriovarmennetut tartuntamäärät.

Edit. 13. huhtikuuta 2020 kello 14.00 lisätty tiedot sairaalahoidossa olevista koronavirustartunnan saaneista potilaista ja päivitetty tiedot laboratoriotestein testatuista koronavirusnäytteistä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset