KSSHP: Yksi uusi koronavirustartunta pääsiäissunnuntaina - Koronavirus - Suur-Keuruu

KSSHP: Yksi uusi koronavirustartunta pääsiäissunnuntaina

Uusien laboratoriotesteillä todettujen koronavirustartuntojen määrä on sahaillut Keski-Suomessa pääsiäisen aikana maltillisesti. Yhteensä 12. huhtikuuta mennessä on testeillä varmistunut maakunnassa 83 tartuntatapausta.

Koronatilanne on Keski-Suomessa pysynyt rauhallisena, mutta sairaanhoitopiiri pitää lievienkin oireiden testaamista tärkeänä.

12.4.2020 11:33

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on viimeisen vuorokauden aikana 12. huhtikuuta laboratoriotestein varmistunut 1 uusi koronavirustartunta.

Laboratoriotestein testattavien koronavirusnäytteiden tuloksia ryhdyttiin julkaisemaan KSSHP:n sivulla 9. maaliskuuta. Pääsiäissunnuntaihin 12. huhtikuuta mennessä testeissä varmistuneita tartuntatapauksia on todennettu kaikkiaan 83.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raportoimien tietojen mukaan Keski-Suomessa on laboratoriokokein varmistunut kuukaudessa 103 koronavirustartuntaa, 9. maaliskuuta ja 12. huhtikuuta välisenä aikana.

Tilastolliset erot THL:n ja sairaanhoitopiirin luvuissa johtunevat viiveistä kirjauksissa ja siitä, että THL:n luvuissa ovat mukana sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon antamat tiedot.

Valtakunnallisesti laboratoriovarmennettuja tartuntoja on 12. huhtikuuta mennessä todettu THL:n mukaan 2 974. Tartunnan saaneista miehiä on 49,2 prosenttia ja naisia 50,8 prosenttia.

Koko maassa osastohoitoa saavia koronavirustartuntapotilaita on 158, ja tehohoidossa on 77 potilasta.

Valtakunnalliseseti koronavirukseen on tähän mennessä menehtynyt 56 potilasta. Kuolemantapauksista 16 on tapahtunut KYSin erityisvastuualueella. Ensimmäisestä KSSHP:n alueella tapahtuneesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemantapauksesta kerrottiin 8. huhtikuuta.

THL ilmoittaa koronavirustartunnat kuntakohtaisesti niistä kunnista, joissa tartuntatapauksia on 5 tai enemmän. Kaikki Keski-Suomen kunnat, joissa tartuntoja on, eivät näy THL:n julkaisemassa luettelossa.

Edit. 12. huhtikuuta 2020 kello 12.50 päivitetty tiedot tartuntojen määristä.

Edit. 12. huhtikuuta 2020 kello 13.44 päivitetty tiedot sairaalahoidossa olevien ja menehtyneiden määristä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset