Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 3 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Suur-Keuruu

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 3 uutta koronavirustartuntaa

Keski-Suomen keskussairaalassa on koronaviruksen vuoksi hoidettavana vain yksittäisiä potilaita.

Koronatilanne on Keski-Suomessa pysynyt rauhallisena, mutta sairaanhoitopiiri pitää lievienkin oireiden testaamista tärkeänä.

2.4.2020 10:15

Koronavirustilanne on Keski-Suomen keskussairaalassa pysynyt 2. huhtikuuta mennessä suurin piirtein aiempien päivien tasolla.

Uusien koronavirustartuntojen määrä on edellisvuorokaudesta kasvanut kolmella. Nyt niitä on yhteensä 53. Yksi todettiin keskiviikkona 1. huhtikuuta Jyväskylän kaupungin Huhtasuon palvelutalossa

– Todettujen koronavirustapausten lukumäärässä Keski-Suomen keskussairaalassa on hienoista nousua. Lähipäivät näyttävät onko tämä trendi jatkuvaa. Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi vain yksittäisiä potilaita, ja vuodeosastoilla ja teho-osastolla on tilaa hoidettaville potilaille, vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva kertoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan valtakunnallisesti koronavirustartuntoja on todettu 2. huhtikuuta mennessä laboratoriokokein 1 518.

Sairaalahoidossa on valtakunnallisesti 159 tartunnan saanutta, joista tehohoidossa on 62.

THL:n mukaan KYSin erityisvastuualueella tähän mennessä on tilastoitu 3 kuolemantapausta. Valtakunnallisesti koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on 17.

Ylen 2. huhtikuuta kello 10.04 päivittämän uutisannin mukaan koronaviruksen riskiryhmiin arvellaan kuuluvaksi yli miljoona suomalaista. Riskiryhmiin kuuluvia 18–69-vuotiaita on yhteensä arviolta 200 000. Iäkkäitä riskiryhmään kuuluvia on noin 870 000 ihmistä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri julkistaa maakuntaa koskevia koronavirustartuntaan liittyviä tietoja arkipäivisin. Viikonloppuisin tiedote julkaistaan tarvittaessa.

– Yleistilanne koronatartuntojen määrässä on Keski-Suomessa edelleen rauhallinen.Koronavirustartunnan saaneiden potilaiden lisääntyvään määrään on valmistauduttu hyvin ja Keski-Suomen keskussairaalaan ja maakunnan terveyskeskuksiin on varattu erityisiä potilaspaikkoja infektiopotilaita varten, Paloneva toteaa.

Ylen 2. huhtikuuta kello 11.13 julkaisemien tietojen mukaan Keski-Suomessa on varmistettu 63 koronavirustartuntaa. Tartuntojen todellinen määrä ei kuitenkaan ole testausrajoitusten vuoksi tiedossa.

Edit. 2. huhtikuuta 2020 kello 12.05 lisätty Palonevan ensimmäiseen repliikkiin tiedot ”Todettujen koronavirustapausten lukumäärässä Keski-Suomen keskussairaalassa on hienoista nousua. Lähipäivät näyttävät onko tämä trendi jatkuvaa.” Lisätty Palonevan toiseen repliikkiin tieto ”Yleistilanne koronatartuntojen määrässä on Keski-Suomessa edelleen rauhallinen.”

Edit. 2. huhtikuuta 2020 kello 12.20 lisätty Ylen kertomat tiedot tartuntojen määrästä Keski-Suomessa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos