Koulukyydit jatkuvat Keuruulla normaalisti - Koronavirus - Suur-Keuruu

Valmiudet olemassa mahdollisia muutoksia varten – koulukyydit jatkuvat Keuruulla normaalisti

Koulukyyti saapui hakemaan oppilaita Aurinkolinnan pihasta Keuruulla. Kuvituskuva viime maaliskuulta.

17.3.2020 13:07

Koronavirusajasta huolimatta Keuruulla koulukyyditykset jatkuvat normaalisti esikouluikäisille ja 1–3 -luokkalaisille, joille järjestetään lähiopetusta.

– Pidimme koulukyyti- ja kuljetusasioista palaveria sivistystoimen johdon ja rehtoreiden kanssa tiistaina aamulla. Lähiopetuksen piiriin kuuluvat esikouluikäiset ja 1–3 -luokkalaiset, joilla on kyytioikeus, kyyditään normaalisti kouluun, mikäli kouluun menijöitä on, sanoo Keuruun kaupungin kuljetussuunnittelija Janne Väliaho.

Kaupungin järjestämissä koulukyydeissä on varauduttu myös muutoksiin, mikäli koronaviruksen vuoksi esikouluikäisten ja 1–3 -luokkalaisten vanhempien työtilanne muuttuu.

– Tiettyjen ammattien, esimerkiksi poliisin ja terveydenhuoltoalan työntekijöiden työvelvoite saattaa muuttua siten, että heidän lapset tarvitsevat koulukyytiä. Me olemme varautuneet olosuhdemuutoksiin ja pystymme reagoimaan muutoksiin nopeasti, Väliaho jatkaa.

Keuruulla esikouluikäiset ja 1–2 -luokkalaiset, joille kertyy koulumatkaa yli kolme kilometriä, ovat oikeutettuja koulukyytiin. Myös kolmasluokkalaiset, joille kertyy yli kolme kilometriä koulumatkaa, saavat talvikuukausina marraskuusta maaliskuuhun koulukyydin.

Keuruun kaupungin koulukyytien pariin kuuluu kaikkiaan noin 400 oppilasta, joista noin 150 on esikouluikäisiä ja 1–3 -luokkalaisia. Muut koulukyydin piiriin kuuluvia ovat pitkästä matkasta tulevia peruskoulun ja lukion sekä erityisryhmiin kuuluvia oppilaita.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos