Koulunkäyntiohjeet keuruulaisille – Lähiopetus jatkuu muun muassa poliisien, opettajien, hoitajien ja huoltohenkilöstön pikkukoululaisilla - Koronavirus - Suur-Keuruu

Koulunkäyntiohjeet keuruulaisille – Lähiopetus jatkuu muun muassa poliisien, opettajien, hoitajien ja huoltohenkilöstön pikkukoululaisilla

Keuruun sivistystoimi antoi ohjeet perukoulun ja lukion opetuksen järjestämiseen 13. huhtikuuta saakka.

Etäopetuksessa sähköisiä opetusmenetelmiä käytetään mahdollisuuksien mukaan. Kouluilta ei kuitenkaan riitä laitteita kotiin jaettaviksi.

17.3.2020 13:01

Keuruun sivistystoimesta on lähetetty ohjeet kaikille keuruulaisperheille, miten oppilaat opiskelevat itsenäisesti kotona opettajiltaan saamia tehtäviä koulujen sulkiessa ovensa huomenna keskiviikkona. Vanhempien toivotaan avustavan etenkin pienimpiä koululaisia.

Kriittisistä aloista lista: heillä lähiopetus jatkuu

Lähiopetus jatkuu kouluissa niillä esiopetuksen ja perusopetuksen luokkien 1.-3. oppilailla, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisellä alalla.

Näitä ovat muun muassa sosiaali- ja terveystoimen työntekijät, palo- ja pelastusala, poliisi, rajavartiolaitos, tulli, puolustusvoimat, kauppojen myyjät, apteekkien henkilöstö, vesi- ja viemärihuolto, energiahuolto, sähköhuolto, jätehuolto, tiedotusvälineiden edustajat, varhaiskasvatuksen ja koulujen työntekijät.

Käytännössä huoltajat sopivat rehtorin kanssa lapsensa opetusjärjestelyistä ja rehtorit sijoittavat oppilaat opetusryhmiksi. Lähiopetusta annetaan neljä tuntia päivässä pääasiassa kello 9–13.

Koulukuljetukset järjestetään niille oppilaille, jotka ovat jo olleet koulukuljetuksissa. Tiedusteluihin vastaa kuljetussuunnittelija Janne Väliaho Keuruun kaupungilla. Lähiopetuksen oppilaille tarjotaan myös päivittäinen kouluruoka.

Erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus järjestetään sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Iltapäivätoimintaa järjestetään tarpeen mukaisesti lähiopetukseen oikeutetuille 1.–3. luokkien oppilaille arkipäivisin kello 13–17 välillä. Toiminta on maksullista. Tästä voi tiedustella varhaiskasvatuksen vastaavalta Ulla Nybackalta.

Koululta ei riitä laitteita

Etäopetuksessa sähköisiä opetusmenetelmiä käytetään mahdollisuuksien mukaan. Kukin opettaja sopii asiasta oman opetusryhmänsä osalta. Kouluilta ei riitä laitteita kotiin jaettaviksi. Opettajat ovat päivittäin yhteydessä omiin oppilaisiinsa.

– Opettajat ohjeistavat oppilaita Wilman kautta, etäopiskelumme perustuu kirjoihin sanoo rehtori Jukka Oikarinen Keuruun yläkoulusta.

– Itsenäinen opiskelu on aina raskasta ja vaikeaa. Opettajan valmiiksi pureskelema juttu on aina helpompi omaksua kuin itse kirjasta etsitty. Tämä tuo monenlaista vaikeutta. Avun antaminen tämmöisissä on etänä vaikeaa. Katsotaan mitä keksitään, pohti Oikarinen etäopetuksen pulmia maanantai-iltana hallituksen ilmoitettua koulujen sulkemisesta.

Tänään tiistaina yläkoulussa oppilaat ovat varmistaneet, että Wilmaan ja Office 365:een kirjautuminen onnistuu. Itsenäisen opiskelun ohjeet tulevat noita teitä.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13. maaliskuuta julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23. maaliskuuta 2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Lisäksi oppilashuoltopalvelut järjestetään rajoitetusti.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset