Kamanan juhlanäyttely peruttu koronan vuoksi tältä keväältä - Koronavirus - Suur-Keuruu

Kamanan juhlanäyttely peruttu koronan vuoksi tältä keväältä

Keuruun museo liittyy koronaviruksen leviämisen estorintamaan ja sulkee ovensa toistaiseksi.

Koronavirustilanne on saanut Keuruun museon sulkemaan ovensa toistaiseksi. Kuvituskuva kansalaisopiston kevätnäyttelystä 2019.

17.3.2020 14:20

Keuruun museon tilat ovat kiinni tiistaista 17. maaliskuuta lähtien koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemisen vuoksi.

– Museo noudattaa tässä valtioneuvoston linjauksia. Tilat on toistaiseksi suljettu, mikä merkitsee, että suunnitellut Keuruun kansalaisopiston kevätnäyttely ja vinttigallerian Kamana 20 vuotta –näyttely joudutaan perumaan kevään näyttelyohjelmasta, ja se on saatu siirrettyä syksylle, museonjohtaja Soile Ollikainen kertoo.

Myös huhtikuun 1. päivälle suunniteltu Kamana 20 vuotta –juhlapäivä perutaan tässä vaiheessa.

Samoin huhtikuulle sovitut kaupungin Kulttuuriportaat-opetussuunnitelman mukaiset taidetyöpajat joudutaan perumaan. Toukokuun tilanne päivitetään myöhemmin.

– Pedagogisen kulttuurikasvatustyön saralta olemme peruneet koululaisille suunnatut työpajat. Museo-opastuksia ei myöskään järjestetä tänä poikkeusaikana.

– Museolla on kaksi työntekijää, ja olemme normaalisti töissä. Yleisötoiminnan ollessa katkolla hoidamme hallinnollisia asioita ja valmistelemme tulevia näyttelyitä. Yksi museotoiminnalle keskeinen työ on kokoelmatyö, johon tässä tilanteessa mahdollisuus keskittyä.

Ollikaisen mukaan kansallista terveystilannetta seurataan, ja tulevien näyttelyiden ajankohdat määrittyvät valtioneuvoston ja terveysviranomaisten tulevien linjausten mukaan.

– Arvioimme tilannetta seuraavan kerran kuukauden kuluttua 13. huhtikuuta. Toki toivomme, että huhtikuun aikana koronavirustilanne olisi jo rauhoittunut.

Keuruun museon ovi pysyy siis kiinni, kunnes toisin ilmoitetaan.

Lue lisää koronavirukseen liittyviä Suur-Keuruun uutisointeja:

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos