Keski-Suomen uudet koronavirustartunnat palmusunnuntailta nollassa - Koronavirus - Suur-Keuruu

Keski-Suomessa kaksi uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karttasovelluksesta saa nyt kuntakohtaisia tartuntatietoja.

Suomessa on lisätty koronavirustestien tekemistä. Kuvituskuva Fimlabin henkilökunnasta suojavarusteissa.

6.4.2020 9:40

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelta ei lauantain 4. huhtikuuta ja sunnuntain 5. huhtikuuta välisenä aikana raportoitu yhtään uutta koronavirustartuntaa.

KSSHP:n maanantaina 6. huhtikuuta julkaisemien tietojen mukaan maakunnassa on raportoitu 2 uutta tartuntatapausta.

Keski-Suomen keskussairaalan vs. johtajaylilääkärin Juha Palonevan mukaan koronatilanne on Keski-Suomessa 6. huhtikuuta yhä rauhallinen.

– Keski-Suomen keskussairaalassa päivittäin todettujen koronavirustapausten lukumäärässä ei ole tapahtunut nousua. Sairaalassa selvitetään mahdollisuuksia käynnistää joidenkin riskiryhmiin kuulumattomien potilasryhmien kiireettömiä tutkimuksia ja hoitoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirustartuntakartan tietojen mukaan Keski-Suomessa koronavirustartuntoja on 6. huhtikuuta mennessä raportoitu 79.

THL on ryhtynyt julkaisemaan päivittyvässä koronaviruskarttasovelluksessaan todetut tautitapaukset kunnittain. Kunnista ei näytetä tietoja jos tartuntatapauksia on 0–4. Maanantaihin 6. huhtikuuta mennessä Keuruuta, Multiaa ja Petäjävettä ei ole mainittu kuntakohtaisessa luettelossa, jonka mukaan tartuntoja on kunnassa 5 tai enemmän.

Ylen 6. huhtikuuta kello 8.55 julkaiseman uutisen mukaan Suomessa on valtakunnallisesti todettu 2 176 laboratoriokokein varmistettua koronavirustartuntaa. Eri puolilla Suomea osastohoidossa olevia on 133 potilasta ja tehohoidossa 76.

THL:n mukaan valtakunnallisesti tartunnan saaneista on miehiä 50,2 prosenttia ja naisia 49,8 prosenttia. Kuolemantapauksia on 5. huhtikuuta mennessä raportoitu 27, joista KYSin erityisvastuualueella on tapahtunut 6, OYSin ja TAYSin erityisvastuualueilla kummassakin 1, ja HYKSin erityisvastuualueella 20.

Tartuntalukemissa on tilastollisia eroja, jotka johtuvat THL:n mukaan viiveistä rekisteriin kirjaamisessa.

Edit. 6. huhtikuuta 2020 kello 9.45 lisätty tieto Keski-Suomessa raportoitujen koronavirustapausten määräksi 79. Päivitetty THL:n prosenttiluvut miesten ja naisten saamista tartunnoista.

Edit. 6. huhtikuuta 2020 kello 11.20 tarkennettu ilmausta Keuruun, Multian ja Petäjäveden osalta muotoon ”Kunnista ei näytetä tietoja jos tartuntatapauksia on 0–4. Maanantaihin 6. huhtikuuta mennessä Keuruuta, Multiaa ja Petäjävettä ei ole mainittu kuntakohtaisessa luettelossa, jonka mukaan tartuntoja on kunnassa 5 tai enemmän.”

Edit. 6. huhtikuuta 2020 kello 11.25 päivitetty KSSHP:n tilastotieto 2 uudesta tartunnasta 6. huhtikuuta.

Edit. 6. huhtikuuta 2020 kello 11.30 päivitetty otsikko muotoon ”Keski-Suomessa kaksi uutta koronavirustartuntaa”.

Edit. 6. huhtikuuta 2020 kello 12.50 Keski-Suomen keskussairaalan vs. johtajaylilääkärin Juha Palonevan kommentit.

Edit. 6. huhtikuuta 2020 kello 16.27 korjattu Suomessa kuolleiden lukumääräksi 27 aiemman 28 sijaan. Tautiin on kuollut 27 ihmistä. THL:n kello 15.00 julkistaman tiedon mukaan yhden erityisvastuualueen ilmoituksessa oli tapahtunut laskentavirhe.

Lue lisää:

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos