Kaupallinen yhteistyö

Ihmiset haluavat huonekalut valmiiksi kasattuina ja kotiin kuljetettuina

Monelle ostajalle huonekalujen ilmainen kotiinkuljetus ja kasaamispalvelu pientä korvausta vastaan ovat tärkeitä palveluja. Keurus-Kaluste on palvellut Keuruun ja lähikuntien asukkaita jo 30 vuoden ajan.

Ihmiset haluavat huonekalut valmiiksi kasattuina ja kotiin kuljetettuina

Yksi kotimaisten sohvien etu on todella laaja verhoilu valikoima, Jukka Lampinen sanoo satojen sohvien myyntikokemuksella.

– Kaapistot ja hyllyt saa valmiiksi koottuna ja kotiin kuljetettuna, Jukka Lampinen myhäilee.

Jukka on toinen Keurus-Kalusteen perustajista. Ja se toinen, eli Matti Ruumensaari vinkkaa ohi mennessään, ettei hinta kokoamispalvelulle ole korkea.

– Kasaaminen maksaa 30 euroa ja se usein asiakas maksaa sen mielellänsä. Toiset ihmiset haluavat tehdä itse. Kotiinkuljetus suuntakuorimissa ei maksa mitään, Lampinen jatkaa.

Kaverusten perustama huonekaluliike on toiminut samalla paikalla reilut 25 vuotta.

– Ensimmäiset vuodet toimimme tuossa mäen alla, Lampinen muistelee.

Perustajien välinen työnjako on pysynyt vuosien saatossa pitkälti samana.

– Matti hoitaa paperin pyörittämisen ja sisäänostot – minä myyn asiakkaille. Ja tuo kokoamispuoli oli alussa enemmän minun hommaani. Nyt meillä on sitten poikia hoitamassa kuljetusta ja kasaamista, kertailee Lampinen.

Veli-Matti Kaartinen kokoaa pöydän laatikostoa. Keurus-Kalusteesta palvelun saa pientä korvausta vastaan.

Veli-Matti Kaartinen kokoaa pöydän laatikostoa. Keurus-Kalusteesta palvelun saa pientä korvausta vastaan.

Koeistuttavana yli  100 sohvaa

– Tähän Keuruun ympärille kun piirtää 60 kilometrin säteen, niin asiakkaat tulevat siitä ympyrästä.  Meillä on ollut kautta aikain vahvaa myyntiä ympäristökuntiin. Mänttään, Vilppulaan ja Kuorevedelle.

– Tieto meistä välittyy jo isältä pojalle. Ruovesi ja Virrat ovat myös aktivoituneet.

– Sinne on aina myyty, mutta nyt kun Keuruu on kehittynyt kaupallisen keskuksena, niin asiakasvirtaa on tullut yhä enemmän, miettii Lampinen.

Tuhannen ja sadan neliön laajuisessa myymälässä on haastatteluhetkellä esillä yli 100 erilaista sohvaa.

– Meillä menee sohvia hyvin varmaan sen vuoksi, että meillä on laajat tilat ja näin paljon sohvia näytillä. Tässä sohvan voi koeistua ja tuolta saa valita verhoilut, kertoo Lampinen osoittaen sohvien yli verhoilumalleihin.

Sohvien ohella Keurus-Kaluste myy paljon sänkyjä ja katosta roikkuvien valaisimien valikoima on laajempi kuin monessa valaisimien erikoisliikkeessä.

Keurus-Kaluste löytyy Yliahon palvelualueelta Miilutieltä.

Keurus-Kaluste löytyy Yliahon palvelualueelta Miilutieltä.

Kotimainen huonekalu kestää

Keurus-Kaluste pyrkii suosimaan kotimaisia kalusteita.

– Esimerkiksi sohvien hinnalla ei kotimainen voi kilpailla, mutta on se laadukkaampaa. Kotimaisten toimijoiden kanssa on myös reklamaatioissa selvästi helpompi toimia.

Suomalaisia huonekalujen valmistajia oli Keurus-Kalusteen alkuaikoina markkinoilla nykyistä enemmän. Tekijöitä oli Pohjanmaalla ja Lahden seudulla. Nyt kotimaisia valmistajia on aiempaa vähemmän, lähinnä Lahdessa. Keuruun myymälässä on vahvasti edustettuina kaksi kotimaista merkkiä, Isku ja Laulumaa.

– Laulumaalla on erittäin hyvät nettisivut. Jos asiakas ostaa suoraan Laulumaan verkkokaupasta, niin toimituksen voi pyytää meidän kauttamme, jolloin saa vaikka mukaan vaikka kasauksen, Lampinen kertoo.

– Halppistuotteita vältämme, niistä kun ei ole kuin harmia meille ja asiakkaille. Ei ole kenenkään etu, että ne saattavat kestää kunnossa vain muutamia kuukausia.

 

Keurus-Kaluste 30 vuotta

Perustajat: Jukka Lampinen ja Matti Ruumensaari

– Ilmainen kotiin kuljetus suuntakuormissa 60 km säteellä

– Kasauspalvelu

– Valaisimissa löytyy katto, lattia ja seinävalaisimet.

http://www.keuruskaluste.fi

Miilutie 1, Keuruu


Kaupallinen yhteistyö

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio