Keuruun koiranäyttelyssä lähes sata rotua sunnuntaina

Osanottajamäärä on runsas, vaikka näyttelyyn ilmoittautui hieman odotettua vähemmän väkeä.

Keuruun koiranäyttely kiinnostaa koiraväkeä. Kuvassa syksyn 2021 näyttelyvieraita.

Keurusselän Liikuntapuistossa järjestettävään koiranäyttelyyn sunnuntaina 28. toukokuuta 2023 on tulossa lähes 650 osanottajaa ja noin 90 rotua eri puolilta maata.

Koko perheen tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1972. Vuoden 2022 koiranäyttely oli 50-vuotisjuhlatapahtuma, sillä muutamaa harvaa poikkeusta lukuun ottamatta koiraväki on kokoontunut Keuruulla joka vuosi.

Keuruun koiranäyttelytoimikunnan sihteeri Tuija Isokivi kertoo, että kunkin näyttelyn järjestelyt aloitetaan yli puolitoista vuotta aiemmin, kun Kennelliitolta anotaan näyttelynpitomahdollisuutta. Järjestäminen vaatii paljon talkootyötä.

Kun näyttelylupa on saatu, sovitaan tuomarit ja se, kuka tuomaroi mitäkin rotuja.

”Tänä vuonna meillä on kahdeksan tuomaria, sillä jouduimme perumaan yhden tuomarin ja siirtämään hänelle ilmoitetut koirat toisen tuomarin arvioitaviksi. Ilmoittautumisen päätyttyä kävi ilmi, että koiria on tulossa hieman odotettua vähemmän”, Isokivi toteaa.

Koska eri tuomareilla on oikeudet arvostella vain sovittuja rotuja, Isokiven mukaan tuomarien mukaan saaminen on aina melkoinen palapeli koottavaksi.

Näyttelytoimikuntaan kuuluu kymmenkunta jäsentä, ja näyttelyviikonlopuksi alueelle odotetaan vielä kymmeniä talkoolaisia.

Isokivi pitää näyttelyä hyvänä paikkana tulla jututtamaan koiranomistajia ja tutustumaan eri rotuihin. Vaikka oma koira ei osallistuisikaan varsinaiseen näyttelyyn, sen voi ottaa mukaan, kunhan huolehtii, että sen rokotukset ovat kunnossa ja rokotustodistus on mukana.

Koiranäyttely palvelee koirien jalostus- ja kasvatustyötä, minkä vuoksi siihen voivat osallistua vain puhdasrotuiset, rekisteröidyt ja tunnistusmerkityt koirat. Kunkin koiran arvostelee ulkomuototuomari, joka antaa sekä kirjallisen arvostelun että laatuarvostelun.

Koiranäyttelyn järjestävät Keuruun Seudun Kennelkerho ja Lapinjärven Metsästysseura Keuruulta sekä Koskenpään Eräpojat Jämsästä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos