Keppihevosilla kevääseen – koko perheen tapahtuma kirjastonrannassa Keuruulla

Kiinnostipa toiminta, urheiluvälineet tai kotikeittiön herkut, kevätkirmaus on kaikille tarkoitettu ulkoilmatapahtuma.

Keppihevosharrastuksen parissa saa liikuntaa. Kevätkirmauksessa 20. toukokuuta Keuruun kirjastonrannassa päästään laukkaamaan sydämen kyllyydestä.

Kirjastonrannassa Keuruulla lauantaina 20. toukokuuta perheet ja kaikki kulttuurinnälkäiset pääsevät vauhtiin, kun Kevätkirmaus monipuolisine tapahtumineen johdattelee kohti pian alkavaa kesälomaa.

Kirjastonhoitaja Hanne Rokkonen kertoo, että tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa.

”Tämän tyyppinen koko perheen tapahtuma on ollut suunnitteilla jo pidempään, mutta nyt pääsemme toden teolla tekemään sitä, kun enää ei ole korona-ajan rajoituksia”, Rokkonen toteaa.

Lapset pääsevät laukkaamaan keppihevosradalla ja tekemään askartelutöitä. Tarjolla on myös liukumäkeä ja pomppulinnaa kaikille, joita ei vauhdikas meno pökerrytä.

Pihakirppiksellä, harrastu- ja liikuntavälineiden vaihtopisteellä ja taimienvaihtopisteellä on mahdollisuus laittaa kiertoon sellaista, mitä itse ei tarvitse mutta minkä joku toinen saa kukoistamaan. Kirpputoria varten ei tarvita ennakkoilmoittautumista, mutta paikkoja on rajallisesti.

Taimienvaihtopisteellä saa opastusta ja neuvontaa kasvien istutuksesta ja hoitamisesta. Harrastuksista ja liikuntavälineistä voi keskustella asiantuntijoiden kanssa omalla pisteellään.

Kirjallisuudesta kiinnostuneet voivat seurata Tommi Kurkkion teoksen julkistamistilaisuutta.

Tapahtumassa kuullaan myös Jylhän musiikkia. Kokoonpanoon kuuluu saman perheen kaksi muusikkoa, Sami Jylhä Petäjävedeltä ja hänen tyttärensä Liina-Maija Jylhä Kaustiselta, mutta lauantaina esiintyy vain Liina-Maija Jylhä.

Keurusseudun Ratsastajien ylläpitämässä kioskissa on tarjolla kotileipureiden tuotteita.

Tapahtuman järjestävät Keuruun kaupungin vapaa-aikatoimi, Keuruun kaupunginkirjasto ja Keurusseudun Ratsastajat. Kaikki talkoolaiset ovat tervetulleita niin tapahtumavalmisteluihin kuin tapahtumaa pyörittämään.

Multialla vietetään lastenkulttuurin juhlaviikkoa 15.–21. toukokuuta, jolloin voi tutustua lasten tekemään taiteeseen ja katsella elokuvia. Maanantaina 22. toukokuuta pidettävässä koululaiskonsertissa Sinervän koulussa esiintyy Seeli Toivio.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos