Kuvat ja video: Tällainen oli harrasteajoneuvojen kaikkien aikojen vappukokoontuminen – Keuruulta Megamarketin parkkipaikalta starttasi liikkeelle yli 200 kulkuneuvoa

Jo kymmenettä kertaa järjestetyssä harrasteajoneuvojen vappuajossa oli mukana yli 200 ajoneuvoa.

Viime vuonna tehtiin uusi ennätys Keuruulta Mänttään suuntautuneessa harrasteajoneuvojen vappuajossa. Tänä vappuna tuo ennätys rikottiin kymmenennen ajon kunniaksi. Keuruun Megamarketin parkkipaikalta startanneessa kulkueessa oli lähtiessä mukana yli 200 erilaista ajoneuvoa ja sen lisäksi Myllyrantaan tuli jonkin verran yksittäisiä ajoneuvoja.

Syitä suureen osallistujamäärään oli varmasti useampia, eikä ehkä vähiten se, että vappuaaton kylmä ja sateinen keli muuttui vappupäivänä aurinkoiseksi. Lämpöä ei kuitenkaan ollut riesaksi saakka. Alle kymmenkin asteen lämmössä kuulemma tarkeni hyvin ajaa avoautolla ja niitä olikin mukana arvioilta parikymmentä. Kaikki ilmestyivät ainakin Myllyrantaan katto alhaalla ja ainakin yksi kuski kertoi ajaneensa niin koko matkan Keruulta saakka.

Toinen syy suureen osallistujamäärään lienee se, että kymmenessä vuodessa ajo on lyönyt itsensä läpi harrastajien keskuudessa. Tapahtumaan tuli väkeä ainakin Laukaasta ja muulta vähän kauempaa. Kevätajojen suosio on kasvanut jatkuvasti myös sitä seuraavan yleisön keskuudessa. Sitä oli tänä vuonna vähintään yhtä paljon kuin viime vappuna, eli arviolta pari sataa ihmistä. Määrä on Mänttä-Vilppulan mittakaavassa varsin merkittävä. Useammasta kuin yhdestä suusta sai kuulla, että vappuajot ovat lähestulkoon parasta, mitä tässä kaupungissa tapahtuu.

Yleisöä riitti koko matkalle myös reitin varteen. Monessa kohdassa oli tuotu tuoleja tien varteen ja esimerkiksi Kolhon kaupalla grillattiin kuulemma makkaraa.

Jouko Muhonen lupaa jatkaa ajojen järjestämistä edelleen, mutta kaipaa jo kapulanvaihtoa jollain aikavälillä.

Tapahtuman isä, keuruulainen Jouko Muhonen oli väsynyt, mutta onnellinen. Tapahtuman mahdollisesta jatkosta hän ei vielä uskaltanut sanoa mitään varmaa, mutta arveli sen jatkuvan tavalla tai toisella. Itse hän pikkuhiljaa tahtoisi luovuttaa järjestelyvastuuta nuoremmille, mutta jos halukkaita ei löydy, lupaa Muhonen jatkaa siihen saakka, kun halukkaita löytyy.

Paikallista väkeä ihailemassa autoja.

On hyvä ottaa mukaan varakulkuneuvo, jos auto jostain syystä alkaa piiputtaa.

Näissä autoissa on historian havinaa.

Muokattu jutun otsikkoa ja vaihdettu kuva 2.5.2023 kello 10.27.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos