Hyvinvointialue järjestää nuorten vanhemmille webinaari-illan – Luvassa tietoa, miten nuoren kehitystä ja hyvinvointia voi vahvistaa kotioloissa

Maksuton ja kaikille avoin webinaari-ilta on tarkoitettu keskisuomalaisille vanhemmille ja huoltajille.

Webinaarissa vanhemmat saavat tietoa siitä, mikä kuuluu normaaliin nuoruusikään ja mikä ei.

Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää nuorten hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvän avoimen webinaarin, joka on tarkoitettu keskisuomalaisille vanhemmille. Webinaarin avulla vanhemmat voivat oppia keinoja, joilla he voivat vahvistaa nuoren kehitystä ja hyvinvointia kotioloissa. Tarjolla on myös ajankohtaista tietoa nuorten hyvinvoinnista ja mielenterveydestä.

Vanhempien webinaari-ilta nuorten hyvinvoinnin tukemiseksi järjestetään maanantaina 15. toukokuuta kello 18–19.30. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikkien keskisuomalaisten nuorten vanhemmat ja huoltajat. Webinaarin järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma.

”Webinaari vastaa ajankohtaiseen keskusteluun siitä, miten nuoret voivat. Monet nuoret voivat hyvin, mutta monilla on myös vaikeuksia jaksaa arjessa tai heillä on haasteita mielenterveyden kanssa. Onneksi vanhemmat ja eri alojen ammattilaiset voivat tehdä paljon yhdessä nuorten tukemiseksi”, kertoo Keski-Suomen hyvinvointialueen menetelmäkoordinaattori Sannamaaria Järvenpää hyvinvointialueen tiedotteessa.

Illan aikana kerrotaan nuorten hyvinvoinnista sekä nuorisotyön että muiden matalan kynnyksen palvelujen näkökulmasta. Vanhempi saa tietoa siitä, mikä kuuluu normaaliin nuoruusikään ja mikä ei. Webinaari auttaa vanhempaa ymmärtämään paremmin nuoren tilannetta ja sitä, miten hän voi itse tukea nuoren kehitystä, hyvinvointia ja mielenterveyttä.

Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä. Tilaisuuteen voi osallistua tämän linkin kautta.

Mitä?

Webinaarin ohjelma

Kello 18: Tervetuloa webinaariin. Menetelmäkoordinaattori Sannamaaria Järvenpää & mielenterveys- ja päihdepalvelujen erityistyöntekijä Tuija Surakka, Keski-Suomen hyvinvointialue.

Kello 18.05–18.35: Nuorten hyvinvointi, vanhemmuus ja nuorisotyö. Nuorisotyön aluekoordinaattori Riku Jurvanen, Jyväskylän kaupunki.

Kello: 18.35–19.20: Miten tuen vanhempana nuoren psyykkistä hyvinvointia? Psykologi ja psykoterapeutti Tero Mäki, nuorisovastaanotto, Keski-Suomen hyvinvointialue.

Kello: 19.20–19.30 Kysymyksiä ja loppusanat.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos