Virpoen varpoen, vaalitulosta jännittäen hiljaiseen viikkoon

Sunnuntai 2. huhtikuuta on palmusunnuntai. Kristillisessä perinteessä palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon, jonka aikana muistellaan Kristuksen kärsimyksiä ja elämän viimeisiä vaiheita. Nykyisin päivän perinteisiin Suomessa kuuluvat muun muassa lasten virpomiskierrokset. Tänä vuonna palmusunnuntaina ratkeaa myös eduskuntavaalien tulos.

Palmusunnuntai aloittaa kristillisessä kirkkoperinteessä Kristuksen kärsimystien muisteluviikon. Nykyisin palmusunnuntai on myös monille lapsille vuoden makein karkkipäivä.

Päivän sana perjantaiksi: Miksi olet masentunut, sieluni, miksi olet niin levoton? Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani Ps. 43: 5.

Päivän sana lauantaiksi: Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani. Ps. 43: 5.

Päivän sana sunnuntaiksi: Maria otti täyden pullon aitoa, hyvin kallista nardusöljyä, voiteli Jeesuksen jalat ja kuivasi ne hiuksillaan. Koko huone tuli täyteen voiteen tuoksua. Joh. 12: 3.

Päivän sana maanantaiksi: Sotilaat, joita komensi korkea upseeri, ja juutalaisten lähettämät miehet vangitsivat nyt Jeesuksen, panivat hänet köysiin ja veivät hänet ensiksi Hannaksen luo. Joh. 18: 12–13.

Nimipäiväänsä viettävät perjantaina 31.3. Irma ja Irmeli, lauantaina 1.4. Peppi, Raita ja Pulmu, sunnuntaina 2.4. Pellervo sekä maanantaina 3.4. Veeti ja Sampo.

Aurinko nousee Keuruulla perjantaina 31.3. kello 6.47 ja laskee kello 20.05. Lauantaina 1.4. aurinko nousee kello 6.44 ja laskee kello 20.08. Sunnuntaina aurinko nousee kello 6.41 ja laskee kello 20.11. Maanantaina 3.4. aurinko nousee kello 6.38 ja laskee kello 20.13.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos