Keuruulaislähtöinen Mari Kaasinen-Annanperä sai valtakunnallisen Vuoden Pinna-tunnustuksen

Keuruulaislähtöinen ja pitkäaikainen Keuruun Soittajapoikien pasunisti Mari Kaasinen-Annanperä on palkittu Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinnolla.

”Niin kauan kuin yksikin ihminen kokee jotain tunteita meidän tuottamastamme musiikista, on tällä hommalla merkitystä”, Kaasinen-Annanperä toteaa.

Suomen Puhallinorkesteriliitto jakaa kerran vuodessa Pinna- tunnustuspalkinnon.

Liitto kertoo tiedotteessaan palkinnon jakamisen korostavan koulutuksellisen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä maamme kulttuurielämälle. Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle, joka palkinnon saadessaan toimii aktiivisesti orkesterintyön parissa.

Tunnustuksen perusteluiksi kerrotaan seuraavaa:

Mari Kaasinen-Annanperä on tehnyt alueellisesti tärkeää työtä vaskimusiikin ja orkesterisoiton hyväksi erityisesti Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan musiikkioppilaitoksissa. Hänen työpanoksensa on ollut merkittävä Nivalan Kiksi-vaskiseitsikkokatselmuksen toteuttamisessa ja samalla uuden perinteen luomisessa maahamme. Suomen Puhallinorkesteriliitto haluaa tunnustuspalkinnolla kiittää pitkäjänteisestä työstä, jolla on ollut vaikutusta puhallinmusiikin arvostukseen ja joka ulottuu koko Suomen musiikkielämään.”

”Orkesterimme on pieni, mutta täynnä suuria persoonia, joilla on suuri sydän ja joiden kanssa on kyllä tosi mukavaa tehdä töitä”

Keuruulaislähtöinen ja pitkäaikainen Keuruun Soittajapoikien pasunisti Kaasinen-Annanperä kertoo itse innostuvansa kapellimestarin työstä ja nauttivansa suurisydämisten persoonien kanssa työskentelystä.

”Orkesterinjohtajan hommiin olen jotenkin vain ajautunut. Työ kapellimestarina on tosi innostavaa. Tällä hetkellä johdan Nivalassa puhallinorkesteria, jossa on mukana sekä musiikkiopiston oppilaita että aktiivisia aikuisia, joilla osalla on jo varsin mittava kokemus orkesterisoitosta. Orkesterimme on pieni, mutta täynnä suuria persoonia, joilla on suuri sydän ja joiden kanssa on kyllä tosi mukavaa tehdä töitä.”

Yleisön palaute kantaa maailman melskeissä.

”Kun maailma myllertää ympärillä, niin joskus tulee mietittyä, että onko näillä hommilla mitään merkitystä. Silloin mieleeni palaa muistoja kommenteista, joita olen saanut musiikkiesitysten jälkeen juhlissa ja konserteissa yleisöltä. Niin kauan kuin yksikin ihminen kokee jotain tunteita meidän tuottamastamme musiikista, on tällä hommalla merkitystä”, Kaasinen-Annanperä kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos