Sellot soivat Seeli Toivion käsissä sähköllä ja ilman – monipuolinen musiikin ammattilainen tarjoaa elämyksiä oopperasta elokuvamusiikkiin

Kansainvälisillä areenoilla konsertoiva musiikin tohtori esiintyy Keuruulla myös 8.-luokan oppilaille.

Sellovirtuoosi ja musiikin tohtori Seeli Toivio konsertoi Keuruulla 22. maaliskuuta.

18.3. 12:00

Musiikin tohtori Seeli Toivio on musiikkivirtuoosi, joka tuntee sellonsa, molemmat niistä. Kulttuuritalo Kimarassa keskiviikkona 22. maaliskuuta hän soittaa yli 200 vuotta vanhaa akustista selloa ja konsertoi myös sähkösellolla.

Oopperalaulajana mezzosopraano Toivio teki ensiesiintymisensä Richard Wagnerin Siegfried-oopperassa Erdan roolissa kesällä 2022. Toivo Kuula -laulukilpailuissa vuonna 2021 Toivio voitti erikoispalkinnon.

Iltakonsertissa Keuruulla kuullaan sekä klassista selloa ja laulua että viihteellistä musiikkia James Bondista Barbra Streisandiin. Säveltäjä-sovittajana Toivio esittelee myös omia teoksiaan, joiden voidaan sanoa edustavan konepoppia.

Koululaiskonsertissa kuullaan musiikin tyylilajeja klassisesta rokkiin ja poppiin. Toivion suosittuihin sellosovituksiin kuuluu muun muassa Queenin The Show Must Go on.

Toivio on esiintynyt kotimaan estradien lisäksi laajasti ulkomailla, kuten New Yorkin Carnegie Hallissa, Wienin Musikvereinissa ja Lontoon Queen Elizabeth Hallissa. Hän on käynyt kiertueilla Keski-Euroopassa, ja hänen nimensä tunnetaan Japanissa saakka.

Seeli Toivio on valmistunut Sibelius-Akatemiasta. Konsertin järjestää Keuruun kaupungin kulttuuritoimi.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos