Jumalan valtakunta on läsnä

19.3. 10:00

Evankelista Markus kertoo Jeesuksen ensimmäisestä puheesta kansalle näin: "Kun Johannes oli vangittu, Jeesus palasi Galileaan ja julisti evankeliumia. Hän sanoi: ”Aika on täyttynyt. Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma."

Oli tullut siis uusi aika. Jumalan Poika on maailmassa ja kertoo elämän sanat kansalle. Jumalan valtakunta on läsnä.

Tuo uusi maailma on Herran hallitsema taivasten valtakunta. Meillä jokaisella on jonkinlainen kuva siitä, millaista siellä voisi olla. Mutta Jumalan valtakunta on myös Jumalan läsnäoloa ja vaikutusta tässä maailmassa. Jumala ei ole vain siellä korkeuksissa, ylhäisyydessä ja tavoittamattomissa vaan hän on ja vaikuttaa myös elämässämme.

Jos kiellämme Jumalan vaikutuksen elämässämme ja sanomme, että ei Jumala näe, se on vain meidän ihmisten heikkoutta ja epäuskoisuuden tuotetta. Hän on luvannut pitää kaiken käsissään silloinkin, kun näemme ympärillämme vain pahan vallan kasvavan.

Kaiken hyvän vaikuttaa Jumala yksin. Rukouksessa pyydämme, että hänen tekonsa vahvistuisivat koko Kristuksen kirkossa ja että voisimme välittää hänen rakkauttaan maailmaan jo nyt. Emme vain odottaisi tulevaa aikaa ja sanoisi, että sitten vasta, kun Jeesus tulee takaisin, todellinen rakkaus ja välittäminen ihmisten kesken toteutuvat.

Työtä keskinäisen hyvinvoinnin ja lähimmäisenrakkauden puolesta kannattaa tehdä nyt. Moni kaipaa toivon näköaloja elämäänsä.

Auttamalla ja välittämällä toisistamme me voimme tuoda Kristuksen valoa ja Jumalan valtakunnan läsnäoloa elämään. Silloin toteutuu enkelten viesti jouluyönä: "Maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa."

Tukea ja turvaa me tarvitsemme, kun taas jatkamme tästä elämämme matkaa eteenpäin. Polku tulevaan on meille tuntematon, mutta onneksi Jumala tietää ja ohjaa kaiken tapahtuvaksi tahtonsa mukaan.

Merja Kaunismäki

Kappalainen

Keuruun seurakunta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos