”Vakavalla mielellä ei saa osallistua lainkaan” – Keuruun Talviajot järjestetään kuudennen kerran

Ajoreitti suuntautuu Keuruulta Jukojärven kautta Multialle.

Viime vuonna Keuruun Talviajoihin osallistui nelisenkymmentä autokuntaa.

8.3. 15:30

Vanhat autot ja varttuneet kuljettajat ovat pääroolissa ensi lauantaina 11.3. Keuruulla ja Multialla ajettavissa Keuruun Talviajoissa. Kuudetta kertaa järjestettävän tapahtuman takaa löytyy tuttuun tapaan polttomoottoreiden ja konetekniikan keuruulainen moniottelija Jouko Muhonen.

”Se on taas se aika vuodesta, kun vanhoja autoja kaivellaan esiin autotalleista. Tänäkään vuonna Keuruun Talviajoihin ei ole ilmoittautumista, vaan jokainen saa tulla , joka tapahtumaan haluaa osallistua. Paitsi vakavalla mielellä ei saa osallistua lainkaan”, Muhonen veistelee.

Kokoontuminen alkaa kello 10 Megamarketin piha-alueella. Matkalle lähtö tapahtuu kello 12. Ajoreitti suuntautuu ensiksi Vaasantielle, josta matka jatkuu Multialle päin aina Multiantien ja Jukolantien risteykseen asti, mistä käännytään Jukolantielle.

”Ajelemme Jukolantietä pitkin Isojärventien risteykseen, mistä käännymme vasemmalle kohti Multiaa. Multialla menemme näytille potkukelkkailun MM-kisoihin.”

Talviajoihin voi osallistua Muhosen mukaan tieliikennekäytössä olevalla katsastetulla ajoneuvolla. Hevosellakin saa tulla.

”Kuljettajille maksettava kulukorvaus on kaksi senttiä. Olen kerännyt kahden sentin kolikoita sen verran, että 50 ensimmäistä kuljettajaa saa katettua niillä ajoista aiheutuvia kustannuksia. Kuljettajille korvataan myös kahvit ja makkarat.”

Muhonen toivoo reitin varrelle yleisöä tutustumaan vanhoihin ajoneuvoihin.

”Viime vuonna autokuntia oli mukana nelisenkymmentä. Hieno sää on näiden tapahtumien paras markkinointipäällikkö.”

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos