Potkukelkkailijat valtaavat Multian viikonloppuna: ”Palkintoja piti tilata lisää”

Kilpailijoita tulee eri puolilta Suomea, ja mukana nähdään myös virolaisedustus.

Viikonvaihteessa 10.–11. maaliskuuta Multialla kilpaillaan jälleen potkukelkkailun maailmanmestaruuksista muutaman vuoden tauon jälkeen.

9.3. 6:00

Potkukelkkailun 32. MM-kilpailut pidetään Multian urheilukentällä 10.–11. maaliskuuta muutaman vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran potkukelkkailun maailmanmestaruuksista kilpailtiin vuonna 2019.

Leikkimieliseen paras asu ja kelkka palkitaan -haastekisaan valmistautuu tämän hetken tietojen mukaan ainakin 20 kolmen hengen joukkuetta. Mukana ovat muun muassa Keuruun kansalaisopisto, Keuruun seurakunta, Kissaniemen päiväkoti, Petäjäkoti ja Petäjäveden kotihoito, Sinervän koulu sekä keskisuomalaisia eduskuntavaaliehdokkaita ja heidän tukijoukkojaan.

Kilpailujen markkinoinnista ja tieto- ja viestintätekniikasta vastaava Tarja Riihimäki Multian Moottorikerhosta kertoo, että ilmoittautuneita on tähän mennessä lähes 150. Multialaisten ja keuruulaisten lisäksi potkukelkkailijoita on ainakin Jyväskylästä, Laukaasta, Peräseinäjoelta ja Taivalkoskelta.

Kansainvälistä väriä tuovat virolaiset, jotka osallistuvat henkilökohtaisille pikamatkoille.

Avajaiset alkavat perjantai-iltana soihtukulkueella ja Hannu Haahkalan esittämällä fanfaarilla. Avajaispuheen pitää kunnanjohtaja Arto Kummala.

Urheilukentän jäällä nähdään taitoluisteluesitys. Yleisöä viihdyttää myös imitaattori Matti Peltola. Paikalla ovat multialaislähtöiset endurokelkkailija Juho Jurvanen ja motocrossia ajava Jari Laine, jotka esittelevät käyttämäänsä kalustoa.

Finaalit iltapäivällä

Varsinaisena kilpailupäivänä lauantaina käydään ensin 100 metrin alku- ja välierät sekä lasten ja nuorten matkat syntymävuosittain.

Loppukilpailut pidetään iltapäivällä, ja tapahtuma huipentuu 300 metrin haasteviestiin, jonka tuotosta osa menee osallistujien valitsemille hyväntekeväisyyskohteille.

Kilpailijoita on ilmoittautunut niin runsaasti, että järjestäjien piti tilata lisää mitaleja.

Kilpailijoille suositellaan, että he käyttävät turvavarusteita, kuten kypäriä ja muita hyväksi katsomiaan suojia. Järjestäjällä on urheiluseurojen toimintaa ja yleisötilaisuuksia varten vakuutus, mutta muista vakuutuksista kilpailijat huolehtivat itse.

Kilpailut juontaa Järviradiosta tuttu Hannu Matintupa, ja lajiasiantuntijana toimii Hannu Vierikko. Kilpailupäällikkönä on Tiina Pitkänen, ja ratamestarin tehtäviä hoitaa Teuvo Sydänmaa.

Kilpailujärjestelyistä vastaa nyt ensimmäistä kertaa Multian Moottorikerho yhteistyössä Multian kunnan ja paikallisten yrittäjien kanssa. Talkoisiin osallistuu lukuisia vapaaehtoisia liikenteenohjaajia myöten.

Runsaasti kiinnostusta

Puheenjohtaja Jukka Lampinen Multian Moottorikerhosta on tyytyväinen tapahtuman saamaan laajaan kiinnostukseen.

”Jäätä on pidetty kunnossa, ja ilmoittautumisia on saatu niin hyvin, että palkintoja piti tilata lisää”, Lampinen kertoo.

Ilmoittautuminen päättyi 4. maaliskuuta, mutta ilmoittautua voi vielä viime metreille asti.

Verkkoilmoittautumislomakkeet ovat auki perjantaihin 10. maaliskuuta kello 24 saakka. Haasteviestiin voi ilmoittautua kilpailutoimistossa lauantaina vielä tuntia ennen haasteviestin alkua, mutta verkkoilmoittautuminen etukäteen säästäisi ruuhkalta.

”Tiedusteluja tulee koko ajan, minkä vuoksi pyrimme venyttämään mahdollisuutta ilmoittautumiseen. Haasteviestin verkkoilmoittautumislomake on auki kisapäivänä puoleen päivään saakka”, Tarja Riihimäki sanoo.

Lue lisää: Välivuodet ohi – Potkukelkkailun maailmanmestaruuksista kisataan taas maaliskuussa Multialla

Lue tästä, miten sääolot vastustivat potkukelkkakilpailuja vuonna 2020.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos