Jeesus, pahan vallan voittaja

12.3. 10:00

Sunnuntai 12. maaliskuuta on kolmas paastonajan sunnuntai. Sen otsakkeena kirkkokäsikirjassa on Jeesus, pahan vallan voittaja.

Sunnuntain evankeliumiteksti on kirjoitettuna Johanneksen evankeliumin 12. luvussa. Siinä kerrotaan Jeesuksen tehneen monia ihmetekoja ihmisten nähden, eivätkä nämä kuitenkaan uskoneet häneen. Evankeliumin kirjoittaja lainaa profeetta Jesajan sanoja: ”Herra, kuka uskoi meidän sanomamme?”

Aika, jossa elämme, on samankaltainen. Jeesus tekee ihmetekoja tänäänkin keskellämme, mutta kuka tunnistaa niitä ja uskoo häneen? Olemmeko tulleet sellaisiksi, että vaadimme inhimillisesti järisyttäviä kokemuksia todisteiksi uskoaksemme Vapahtajan voimaan?

Jeesus kulkee kuitenkin ihmeitä tehden siellä, missä hän saa löytää särkyneen ja murtuneen, jolla ei itsessään ole vaatimuksia Jumalalle ja puuttuu kyky itse auttaa itseään. Sinne ihmeitä tekevä, pahan vallan voittaja Jeesus voi saapua.

Sunnuntain evankeliumissa Johannes lainaa edelleen Jesajaa sanoen: ”Hän on sokaissut heidän silmänsä ja paaduttanut heidän sydämensä, jotta he eivät kääntyisi enkä minä parantaisi heitä.” Profeetta puhuu totuuden sanoja, jotka yltävät aikaamme ja päiviimme.

On hyvä rukoilla Jumalaa, että paastonajan edetessä ja täyttyessä ihmisten sydämet voisivat valmistua särkymällä ja murtumalla kaikesta omasta suorittamisesta. Silloin Kristuksen kirkkaus ja sovitustyö, Jeesus pahan vallan voittajana, voi kirkastua sydämillemme.

Jukka Kulju

Kanttori

Keuruun seurakunta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos