Luonnon pienet ihmeet rävähtävät katsojan silmiin Lauri Lahtisen valokuvista

Keuruulaisen luontokuvaajan valokuvanäyttely on Multian kirjastossa maaliskuun ajan.

Keuruulainen luontokuvaaja Lauri Lahtinen pysäyttää hetkiä luonnon kiertokulussa.

6.3. 8:00

Keuruulainen luontokuvaaja Lauri Lahtinen katselee kameranlinssinsä läpi paikallisia luonnon aarteita. Hänen kuvissaan yksityiskohdat kertovat elämän kuhinasta, jota ihminen ei välttämättä läheskään aina huomaa pysähtyä katsomaan niin tarkasti kuin pitäisi.

Lahtinen tutkii kuvissaan kauneuden muodostumista. Kun luonnosta on kyse, aihe on ehtymätön. Lahtinen toteaakin, että luonto on lahjoittanut kuvat hänelle.

”Kuvaan mielelläni liikkuvaa vettä ja jään elinkaarta”, Lahtinen kertoo.

Veden äärellä näkee yhtä hyvin vesilintuja kuin tuulen kaatamia puunrunkoja. Virtaava vesi hioo pohjakiviä ja kuljettaa vaahdoillaan syksyn värikkäitä lehtiä.

Lahtisen kuvissa lähes kuulee jään ritisevän, ja talven jälkeen aistii kevään tulon. Luonnon mysteerit rävähtävät katsojan silmille ja havahduttavat vuodenaikojen vaihtumiseen.

Lahtisen kuvissa näkyy luonnon oma taide, jota sää ja vuodenajat muokkaavat.

Metsäluonto yksityiskohtineen on Keurusseudulla asuvaa lähempänä kuin osaa aavistaakaan. Kauneutta ei tarvitse lähteä etsimään kaukaa, vaan sen voi kohdata linnunsulassa, vesipisarassa tai valonsäteessä, joka läpäisee lehvästön.

Lahtinen houkuttelee katsojaa retkelle luonnon rikkaaseen pienoismaailmaan, joka on täynnä ihmeitä.

Lauri Lahtisen Sinua lähellä -valokuvanäyttelyn avajaisia vietettiin Multian kirjastossa 1. maaliskuuta. Esillä on 42 valokuvaa, joista osa on mustavalkoisia.

Näyttelyyn voi tutustua maaliskuun loppuun saakka.

Lahtisen näyttelyn 42 kuvasta osa on mustavalkoisia.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos