Katso tästä, ketkä tanssivat tänään: Upeaa pukuloistoa, tyyliä ja tanssitaitoa – siitä on Wanhojen tanssit tehty

Keuruun lukion vanhimmat oppilaat kokoontuivat hienon juhlapäivänsä aluksi yhteiskuvaan.

Keuruun lukion vanhat kokoontuivat upeaan yhteiskuvaan vanhojen päivän aluksi. Upeaa pukuloistoa, tänä vuonna vihreän eri sävyissä.

17.2. 13:30

Keuruun lukiossa vanhojen tanssit pyörähdellään tänään perjantaina kahteen kertaan. Ensin päivällä oman koulun väelle ja illalla varsinaiselle juhlayleisölle. Kello 18 alkavat iltatanssit lähetetään suorana lähetyksenä Suur-Keuruun verkkosivuille. Lähetys on avoin Suur-Keuruun tilaajille.

Vanhojenpäivän tansseihin osallistuu tänä vuonna runsaat 40 Keuruun lukion toisen vuosikurssin opiskelijaa, He esittävät kahdeksan perinteistä tanssinumeroa, niistä yksi on perinteen mukaan vanhojen oma koreografia. Näytöksessä nähdään muun muassa Good Old Days ja Palomiesten tanssi, riveineen, kujineen ja tanssiparin vaihdoksineen.

Huolella valmisteltu

Yleisesti vanhojentansseissa esitettävät tanssit vaihtelevat kouluittain. Ohjelmaan on tyypillisesti kuulunut vanhoja salonkitansseja, 1900-luvun vaihteen muotitansseja sekä 1920- ja 1930-luvun tansseja, esimerkkeinä vaikkapa poloneesi, wienervalssi, tango, tai yhdysvaltalaiset kansantanssit kuten Fireman’s Dance tai piiritansseja kuten suomalainen Katrilli.

Vanhojen päivän esitykset ovat pitkän, kuukausia jatkuneen harjoittelun tulosta omalla erillisellä liikunnan kurssillaan ja useasti sekä tytöt, mutta myös pojat satsaavat paljon rahaa myös asuihin, jalkineisiin, kampauksia unohtamatta.

Tiettävästi vanhojentanssiperinne syntyi Suomessa 1930-luvulla ja yleistyi 195 – 1960-luvulta lähtien, ja sen uskotaan saaneen alkunsa Helsingin normaalilyseosta eli Norssista.

Lähteet: Wikipedia, Peda.net

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos