Miten laskeudun paastonaikaan ja mikä turha elämästä voisi väistyä taka-alalle, diakoni Hanna-Kaisa Koppelomäki miettii

19.2. 7:45

Pian laskeudutaan paastonaikaan.

”Paastonaika tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan elämän rytmiä ja arvoja. On aika pohtia, mikä elämässä on tärkeää ja mitä ilman ehkä pärjäisimme. Paaston tarkoitus on saattaa ihminen lähemmäs Jumalaa.” – Näin meille kertoo Kotien rukouskirja.

Laskeudutaan. Lentomatkustamisen hienoin hetki on laskeutuminen. Se, kun lentokoneen pyörät tömähtävät kiitorataan ja on saavuttu perille.

Ennen laskeutumista konetta on pompottanut enempi tai vähempi, kun on tultu pilvien läpi. Matkan aikana maisema on vaihtunut toisenlaiseksi.

Nyt sunnuntaina on laskiaissunnuntai, ja silloinkin laskeudutaan. Laskiaissunnuntai on erityisen hyvä syy lähteä mäkeen. Suksilla, pulkalla, liukurilla, mielikuvitus rajana, millä.

Moneen mäkeen rakentuu hyppyreitä. Niistä laskeudutaan alas jos jonkinlaisella tyylillä. Takavoltilla, 360 astetta pyörähtäen, tyylikkäästi pyllylleen. Laskiaissunnuntaista alkaa paastonaikaan laskeutuminen.

Miten sinä laskeudut paastonaikaan? Miten minä laskeudun? Voisinko vaihtaa pienemmälle vaihteelle elämässä? Mistä herkuista voisin luopua hetkeksi? Mikä turha elämästäni voisi väistyä taka-alalle? Mikä veisi minua lähemmäs Jumalaa?

”Jumala, anna minulle silmät nähdä. Anna korvat kuulla. Kädet auttaa siellä, missä tarvitaan. Anna minun tuntea sinun läsnäolosi, Jumala. Kiitos, että olet.”

Hanna-Kaisa Koppelomäki

Diakoni

Keuruun seurakunta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos