Koko perheen laskiaisrieha Haapamäen Niemelänjärvellä sunnuntaina

Niemelänjärven hoitoyhdistys järjestää laskiaistapahtuman toista kertaa peräkkäin. Vuosi sitten osallistujia oli lähes sata.

Niemelänjärven laskiaisriehassa vuonna 2022 pulkkamäkeen oli pitkä jono.

13.2. 17:00

Niemelänjärven kunnostamiseen sitoutuneet hoitoyhdistyksen jäsenet järjestävät koko perheen laskiaisriehan Haapamäen Niemelänjärven ympäristössä sunnuntaina 19. helmikuuta.

Aktiivisille talviliikkujille on tarjolla pulkkamäkeä ja liukurilla liu’uttelua. Mäki on vanhaa tienpohjaa ja antaa sopivat vauhdit jäälle. Järjestelytoimikunta kehottaa osallistujia ottamaan omia mäenlaskuvälineitä mukaan.

Niemelänjärven pulkkamäki on vanhaa tienpohjaa, jolta saa mukavan vauhdin järvenjäälle.

Vauhdinhurmassa viihtyvillä on mahdollisuus päästä moottorikelkka-ajelulle järvenjäätä myöten.

Myös alueen ladut ovat hiihtäjien käytettävissä, mikäli lumitilanne pysyy suotuisana. Jäällä kulkeva latu on pituudeltaan parisen kilometriä.

Puheenjohtaja Esko Hietanen kertoo, että nyt toista kertaa järjestettävä tapahtuma liittyy Niemelänjärven hoitoyhdistyksen pitkän aikavälin suunnitelmiin. Tarkoitus on edelleen jatkaa järven kunnostamista, mitä varten yhdistys aikoinaan perustettiin 2000-luvun alkupuolella.

Niemelänjärven hoitoyhdistys on vuosien aikana saanut järven kunnostamiseen tukea sekä Keuruun kaupungilta että Keski-Suomen ely-keskukselta. Varoja on kerätty myös talkoilla.

Myös tänä laskiaissunnuntaina on tiedossa moottorikelkka-ajelua Niemelänjärven jäällä Haapamäellä.

Autolla saapuvia Hietanen muistuttaa alueen rajallisesta paikoitustilasta. Leponiemen tietä kannattaa tulla rannan suuntaan varoen.

Hyvät ulkoiluvarusteet auttavat pysymään lämpöisenä. Talkookahvilasta voi hankkia tapahtuman ajan pyttipannua, makkaraa, kahvia ja pullaa.

Talkookahvila on auki myös tämänvuotisessa laskiaisriehassa.

Lue lisää: Keurusselän vesistä on moneksi – Keurus-hanke sovittaa yhteen valuma-alueen maankäytön vaatimuksia ja suojelua

Lue Niemelänjärven kesäisistä niittotalkoista vuodelta 2017.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos