Dixie Bear Band kajauttaa tutun swingin When The Saints Go Marching In

Keurusseudun soittajista koostuvaa orkesteria johtaa lapualainen sävellys- ja sovitustyön ammattilainen Jukka Lumme.

Swingin meneviä säveliä kuullaan Kimarassa sunnuntaina, kun Dixie Bear Band astuu lavalle.

8.2. 19:00

Menevistä sävelistä ja reippaista tahdeistaan tunnettu paikallismuusikkojen yhtye Dixie Bear Band esiintyy kulttuuritalo Kimarassa sunnuntaina 12. helmikuuta.

Dixie Bear Bandin tämänkertainen ohjelmisto painottuu swingiin. Lumpeen mukaan konsertissa kuullaan ainakin When The Saints Go Marching In ja Hello Dolly, jotka yhtyettä johtava Jukka Lumme on soittajilleen sovittanut.

Lumme on heiluttanut tahtipuikkoa yhtyeen edessä vuodesta 2013. Lapualla asuva säveltäjä ja sovittaja ei pidä 150 kilometrin ajomatkaa Keuruulle mahdottomana. Yhtye harjoittelee sopimuksen mukaan konserttipäivien lähestyessä.

Tuttujen ja tunnettujen jazzkappaleiden lisäksi Dixie Bear Band soittaa sattuneesta syystä verraten paljon myös Lumpeen omia sävellyksiä ja sovituksia. Hänen mukaansa soittajat käsittelevät instrumenttejaan mestarillisesti ja ovat soittaneet monissa kokoonpanoissa vuosien aikana.

Yhdentoista jäsenen yhtyeen musiikilliset esikuvat ulottuvat 1920–1930-luvulle dixien ja swingin kulta-aikoihin.

Dixieland ja swing ovat tunnettuja jazzin tyylilajeja. Dixietä soitettiin paljon 1900-luvun alkupuolella New Orleansissa, ja swingin huippuvuosia vietettiin 1930-luvun puolivälistä 1940-luvun puoliväliin.

Lumme johtaa useita bändejä. Tällä hetkellä hän pitelee näpeissään 6–10 yhtyettä, joten häntä nähtäneen muillakin areenoilla eri puolilla valtakuntaa.

Lue lisää: Kaikkien aikojen Soittajapojat koolla – Keuruulainen puhallinmusiikki juhlii 70-vuotista taivaltaan

Lue Dixie Bear Bandin kirkkokonserttikiertueesta vuonna 2019.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos