Tatu ja Patu Haapamäen Suojalla helmikuun alussa – Turun Linnateatteri tuo lavalle Nouhau-säätiön Noubel-mitalipalkitut tutkijat ja selvittää, kuinka heistä tuli keppi-ihmisharrastajia

Outolan veljeskaksikko ottaa estradin haltuunsa ja tarjoaa katsojille vauhtia ja jännitystä.

Patu keltaisessa paidassansa ja Tatu pinkeissä prilleissänsä ovat komeasti Noubel-palkittuja ja kaiken lisäksi keppi-ihmisharrastajia.

30.1. 13:00

Haapamäen Suojalla päästään kaiken olennaisen ytimeen torstaina 2. helmikuuta, kun Tatu ja Patu seikkailevat Turun Linnateatterin esityksessä Elämä ja teot. Silloin paljastuu yhtä ja toista Outolan pienistä suurmiehistä.

Harva kirjallisuuden hahmo on Noubel-palkittu, kuten tämä veljeskaksikko, ja vielä harvemman tiedetään kuuluvan keppi-ihmisharrastajiin.

Kulttuuripariskunta Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luomat hahmot ovat pysyneet suosiossa jo pari vuosikymmentä. Alkujaan Tatu ja Patu olivat mukana Havukaisen ja Toivosen Veera-kirjoissa, mutta pian veljekset alkoivat seikkailla itsenäisesti.

Suojalla nähtävä lastennäytelmä perustuu Tatun ja Patun 20-vuotisjuhlakirjaan Elämä ja teot, joka antaa välähdyksiä hahmojen lapsuudesta ja elämänvaiheista aina nykypäivään saakka.

Patu ja Tatu lienevät Outolan tunnetuimmat asukkaat.

Näytelmä perustuu, totta kai, päähenkilöidensä haastatteluihin ja saatavilla oleviin arkistotietoihin. Katsojan kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että aivan kaikkien asioiden todenperäisyydestä ei ole täyttä varmuutta, mutta katselukokemukseen sillä tuskin on vaikutusta.

Tatua ja Patua on käännetty useille kielille, ja sarjan käännösoikeudet on myyty 21 maahan.

Linnateatterin mukana Tatua ja Patua tulkitsevat Nestori Kyyrä ja Kalle Tulander. Näytelmän on ohjannut Sami Rannila. Musiikki on Kari Mäkirannan.

Esitys kuuluu Keuruun kaupungin kulttuuriportaiden ohjelmatarjontaan. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä HPP ja Keuruun kaupungin kulttuuripalvelut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos