Tukea vanhemmuuteen -ryhmä yläkouluikäisten vanhemmille alkaa helmikuussa

Etäryhmän järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma.

Nuoruuden ja kasvattamisen haasteita pääsee helmikuussa pohtimaan Tukea vanhemmuuteen -etäryhmässä.

26.1. 9:00

Helmikuussa alkaa maksuton yläkouluikäisten nuorten vanhemmille tarkoitettu etäryhmään, jossa voi pohtia vanhemmuutta tai nuoren tilannetta toisten vanhempien tai ammattilaisten kanssa.

Etäryhmä on tarkoitettu keskisuomalaisten yläkouluikäisten nuorten vanhemmille, jotka haluavat pohtia omaa vanhemmuuttaan tai miettiä oman nuoren tilannetta toisten vanhempien tai ammattilaisten kanssa. Nuorella ei tarvitse olla mitään erityistä haastetta, vaan kaikki yläkouluikäisten nuorten vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään. Ryhmästä voi saada erilaisiin vanhemmuuden haasteisiin liittyen tietoa ja vertaistukea, mikä auttaa vanhempia nuoren kasvun tukemisessa.

”Toivotamme vanhemmat tervetulleeksi ryhmään, jossa he pääsevät pohtimaan omaa vanhemmuuttaan yhdessä toisten vanhempien ja ammattilaisten kanssa. Tapaamisissa ammattilaiset alustavat eri teemojen aiheet, minkä jälkeen on aikaa yhteiselle keskustelulle”, kertovat ryhmänohjaajat, lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden erityistyöntekijät Tuija Surakka ja Anna Mustonen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.

Etäryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä torstaisin seitsemän kertaa helmi–toukokuun aikana. Jokaisella tapaamisella on eri otsikko, kuten esimerkiksi ensimmäisellä kerralla torstaina 23.2. Nuoren mieli ja aivojen kehitys, 23.3. Nuoren seksuaalisuus ja moninaisuus, 6.4. Rajojen merkitys sekä viimeisellä kerralla 11.5. Koulunkäynnin haasteet ja tulevaisuuden kuvat. Etäryhmään tulee ilmoittautua verkkolomakkeella sunnuntaihin 19.2. mennessä.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos