Älykello ja nollautuvat askeleet

29.1. 10:00

Omistan älykellon niin kuin moni muukin kanssamatkaaja. Sillä voi tarkistaa sykettä ja sitä, kuinka paljon otan askeleita päivän aikana.

Tämä kello on niin älykäs, että jos istun liian kauan paikallani, se tekee hälytyksen. Suurin mielenkiintoni kohdistuu kuitenkin päivittäisten askelien seuraamiseen.

Masentavinta on sen sijaan se, etten pysty siirtämään edellispäivänä ottamiani askeleita seuraavaan päivään, vaan lukema nollautuu tasan kello 24. Askeleiden seuraaminen on taas aloitettava nollasta seuraavana aamuna. Lähden joka päivä puhtaalta pöydältä.

Laulun sanat Joka aamu on armo uus lohduttavat minua ja tuovat toivoa elämääni. Minun ei tarvitse kantaa edellisen päivän kuormaa. Saan lähteä joka aamu puhtaalta pöydältä.

Tämä ajatus on jotenkin tajunnan räjäyttävä mutta niin useasti vaikea ottaa vastaan ja hyväksyä, tai edes muistaa.

Kuinka monta kertaa kannankaan turhia kuormia? Saatanpa sälyttää kanssamatkaajalle edellisen päivän kuormia tai muistuttaa viime vuosikymmenen kuormasta.

Jeesus on maksanut syntimme Golgatan keskimmäisellä ristillä. Kunpa oppisin nollaamaan omat epäonnistumiseni joka yö kello 24. Armoa on myös, että voin opetella armon vastaanottamista itse ja julistaa sitä kanssamatkaajille ja astua valoisaan päivään joka aamu.

Armon vastaanottaminen voi olla yksi mahtava oppimisretki, jonka voin aloittaa juuri tänään.

Pirjo Metsälä

seurakunta- ja lähetyspastori

Keuruun helluntaiseurakunta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos