Koskikara katselee Tamppikosken kuohuja

Tukevarakenteinen ja -jalkainen ja lyhytpyrstöinen koskikara kuuluu varpuslintujen lahkoon. Se on lahkonsa ainoa, joka pystyy sukeltamaan. Lintu sukii höyheniinsä pyrstön tyvestä erittyvää rasvaa, joka pitää höyhenpuvun vesitiiviinä. Koskikara saapuu Suomeen loka-marraskuussa ja palaa pesimäalueilleen maalis-huhtikuussa. Keski-Suomeen talvehtimaan saapuvat linnut kuuluvat todennäköisesti Norjan ja Ruotsin pesimäkantaan.

Koskikara viihtyy virtaavien vesien äärellä. Jouko Pihlainen kuvasi linnun Tamppikosken kuohuja arvioimassa vuonna 2020.

13.1. 7:00

Päivän sana perjantaiksi: Minä annan hänen sukunsa säilyä iäti, annan hänen valtaistuimensa pysyä niin kauan kuin taivas kaartuu maan yllä. Ps. 89:30.

Päivän sana lauantaiksi: Hurskaat saivat viisaudelta palkan vaivoistaan. Se vei heidät tielle, jolla tapahtui ihmeitä, se oli päivällä heidän suojanaan ja loisti yöllä tähtien loimuna. Viis. 10:17–18.

Päivän sana sunnuntaiksi: Jeesus vastasi hänelle: ”Joka juo tätä vettä, sen tulee uudelleen jano, mutta joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Joh. 4:13–14.

Päivän sana maanantaiksi: ”Sellaisia rukoilijoita Isä tahtoo. Jumala on henki, ja siksi niiden, jotka häntä rukoilevat, tulee rukoilla hengessä ja totuudessa.” Joh. 4:24.

Nimipäiväänsä perjantaina 13. tammikuuta viettää Nuutti. Lauantaina 14. tammikuuta nimipäiväänsä viettävät Sakari, Saku ja Sasu, sunnuntaina 15. tammikuuta Solja ja maanantaina 16. tammikuuta Ilmari ja Ilmo.

Aurinko nousee perjantaina 13. tammikuuta kello 9.33 ja laskee kello 15.27. Lauantaina 14. tammikuuta aurinko nousee kello 9.31 ja laskee kello 15.30, sunnuntaina 15. tammikuuta aurinko nousee kello 9.29 ja laskee kello 15.33, ja maanantaina 16. tammikuuta aurinko nousee kello 9.27 ja laskee kello 15.35.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos