Brasilialaisrytmejä saksofonilla – Markku Rinta-Pollari ja Heidi Ilves jammailevat Kimarassa

Tammikuisessa konsertissa kuuluu brasilialaisen musiikin ja jazzin pitkä yhteinen historia.

Saksofonisti Markku Rinta-Pollari ja laulaja Heidi Ilves Jazz Jkl Collective -kokoonpanoineen konsertoivat Kimarassa 20. tammikuuta.

14.1. 6:00

Saksofonisti Markku Rinta-Pollari solistinaan jazzlaulaja, säveltäjä ja musiikkipedagogi Heidi Ilves räväyttävät ilmoille brasilialaisrytmejä jazzin tyylillä kulttuuritalo Kimarassa perjantaina 20. tammikuuta.

Rinta-Pollari ja Ilves tarjoavat läpileikkauksen Brasilian musiikkikulttuurista. Rinta-Pollarin erityisalaa on maailmanmusiikki, ja hän on vaikuttanut pitkään Jyväskylän musiikkielämässä. Ilves tunnetaan taidokkaista improvisoinneistaan.

Molemmat ovat opettaneet musiikin eri osa-alueita Jyväskylän Gradiassa. Tällä hetkellä Ilves työskentelee pop/jazz-laulun lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Ilves pitää musiikin, opetustyön ja ylipäänsä elämän parhaina oivalluksina asioita, jotka syntyvät avoimessa vuoropuhelussa.

Rinta-Pollarin mukaan brasilialaisella musiikilla ja jazzilla on pitkä yhteinen historia. Esimerkiksi samban rytmejä ja jazzin sointumaailmaa yhdistävä urbaani bossa nova nousi kansainväliseen tietoisuuteen 1960-luvulla.

”Paikallisten musiikkityylien, jazzin ja popmusiikin risteymät ovat synnyttäneet Brasiliaan yhden maailman rikkaimmista ja dynaamisimmista musiikkikulttuureista”, Rinta-Pollari kertoo.

Illan kokoonpanossa kuullaan myös Tuomas Paukkua kitarassa, Marian Petrescua pianossa, Pekka Törmästä kontrabassossa ja Kasper Halttusta rummuissa.

Konsertin järjestää Keuruun kaupungin kulttuuripalvelut.

Juttua tarkennettu 17. tammikuuta 2023 kello 16.08 tiedolla Ilveksen opetustyöstä ja kuvatekstiin lisätty tieto Jazz Jkl Collectivesta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos