Hannele Huovi lyriikan äärellä Kimaran musiikkipitoisessa matineassa sunnuntaina

Runon ja musiikin vuoropuhelua rytmittävät huilisti Johanna Kärkkäinen ja kitaristi Olli Hirvanen.

Kimaran kulttuurikevät 2023 käynnistyy runoudella ja musiikilla, kun kitaristi Olli Hirvanen ja huilisti Johanna Kärkkäinen soittavat uutta suomalaista musiikkia. Runoja matineassa lausuu kirjailija Hannele Huovi.

12.1. 9:00

Runo ja musiikki kietoutuvat yhteen kirjailija ja runoilija Hannele Huovin, huilisti Johanna Kärkkäisen ja kitaristi Olli Hirvasen konsertissa kulttuuritalo Kimarassa sunnuntaina 15. tammikuuta.

Hirvasen mukaan ääneen lausuttuina runot ovat kuin sävellyksiä, joissa kieli muodostaa omat nuottinsa. Musiikkiin yhdistettyinä runot sulautuvat päättymättömäksi kokonaisuudeksi, joka jatkaa elämäänsä kuulijan mielessä.

Konsertissa kuullaan sävellyksiä suomalaisilta nykysäveltäjiltä, kuten Ilkka Hammolta ja Kai Niemiseltä.

Hirvanen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Häntä ovat opettaneet muiden muassa Kai Nieminen, Vladimír Večtomov, Jukka Savijoki ja Ismo Eskelinen.

Kärkkäinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta opettajanaan Petri Alanko. Hän toimii huilistina erilaisissa orkestereissa ja kokoonpanoissa ja järjestää poikkitaiteellisia konserttikokonaisuuksia.

Huovi pitää sunnuntaisen matinean musiikillis-lyyristä kokonaisuutta herkkänä.

Huovi lausuu matineassa omien ja Kärkkäisen runojen lisäksi runoja muilta äänitteellä olevilta runoilijoilta, kuten Mirkka Rekolalta, Johanna Venholta ja Kai Niemiseltä. Runoilija Nieminen on säveltäjä Niemisen täysi nimikaima.

”Viime kesänä kuuntelin Kärkkäisen ja Hirvasen äänitteen kaikessa rauhassa mökillä. Musiikki on harvinaisen herkkää ja hienoa, ja runoja lukee Johanna Venho. Minulle tuli äänitteen kokonaisuudesta sellainen ikuisen juhannuksen tuntu”, Huovi kertoo.

Laajalla tuotannollaan Huovi on niittänyt lukuisia kirjallisuus- ja kulttuuripalkintoja. Keväällä 2022 hänet palkittiin jo toistamiseen Emma-palkinnolla.

Tapahtuma on osa Kärkkäisen ja Hirvasen tuoreen äänitteen konserttikiertuetta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos