Säilytätkö sinäkin autosi lämmitysjohtoa niin kuin ei pitäisi?

Auton lämmitysjohto saattaa epähuomiossa jäädä roikkumaan pistorasiakoteloon ja vieläpä siten, että toinen pää on kiinni pistorasiassa. Kun lämmitysjohtoa ei käytetä, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes neuvoo irrottamaan johdon pistorasiakotelosta kokonaan. Jos johto roikkuu lämmitystolpassa, johdon molempien päiden pitäisi olla vähintään 1,7 metrin korkeudella kosteasta pinnasta. Kastunut pistokytkin saattaa tehdä lähialueen sähköiseksi ja aiheuttaa sähköisku- tai palovaaran. Pistorasiakotelo on hyvä lukita niiksi ajoiksi, kun sähkövirralle ei ole tarvetta.

Oikea tapa säilyttää auton lämmitysjohtoa ei ole jättää sitä kiinni pistorasiakoteloon.

10.1. 7:00

Päivän sana tiistaiksi: Filippos juoksi vaunujen luo, ja kuullessaan miehen lukevan profeetta Jesajaa hän sanoi: ”Sinä kyllä luet, mutta mahdatko ymmärtää?” Ap. t. 8:30.

Päivän sana keskiviikoksi: Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleitten kirpoamista, julistamaan Herran riemuvuotta. Jes. 61:1–2.

Päivän sana torstaiksi: Minä olen löytänyt palvelijani Daavidin ja voidellut hänet pyhällä öljylläni. Minun voimani vahvistaa häntä ja käteni on hänen tukenaan. Ps. 89:21–22.

Nimipäiväänsä tiistaina 10. tammikuuta viettää Nyyrikki, keskiviikkona 11. tammikuuta nimipäiväänsä viettävät Kari ja Karri, ja 12. tammikuuta Toini.

Aurinko nousee tiistaina 10. tammikuuta kello 9.37 ja laskee kello 15.20, keskiviikkona 11. tammikuuta kello 9.36 ja laskee kello 15.23, ja torstaina 12. tammikuuta aurinko nousee kello 9.34 ja laskee kello 15.25.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos