Kaiken aikaa Jeesuksen kanssa

8.1. 10:00

Hyvä kanssaeläjä! Elämme uuden vuoden ensimmäisiä päiviä Herran vuonna 2023.

Vaikka vuodenvaihde on päivä muiden joukossa, elämän mittaisessa päivän ja yön vaihtelun sarjassa, se tuntuu kuitenkin ehkä hiukan erilaiselta, kuin sivun kääntämiseltä.

Kristittynä saa uskoa, että tämänkin päivän on Herra tehnyt. Jos ei olisi, ei olisi mitään. Ei olisi elävää ihmistä eikä kaunista luomakuntaa.

Omissa mielikuvissani uusi vuosi näyttää koskemattomalta hangelta. Siihen ei ole vielä piirtynyt mitään jälkiä. Se on puhdas. Kaikki on mahdollista. Sydämessä on toivo jostakin uudesta.

Vuoden alussa pyritään parempaan ihan käytännön elämän sarallakin. Ja kuitenkin tiedämme, että takana on edellinen vuosi, joka on tarvottu erilaisissa hangissa. Välillä hanki kantaa, mutta usein kahlataan nilkat märkinä loskassa ja joskus elämässä hupsahtaa vyötäröä myöten lumikuoppaan.

Uuden alun edessä tarkastelemme oikeastaan maailmaamme eteen- ja taaksepäin. Toivomme, että menneen vuoden hyvä jatkuisi ja paha jäisi taakse. Toivomme, että tulevassa kuormamme ei lisääntyisi, vaan saisimme hyviä päiviä. Toivomme, että ainutkertainen elämämme tuntuisi mielekkäältä.

Jumalan kanssa kulkiessa nuo ajatukset muodostuvat rukouksiksi. Raamatussa meitä kehotetaan rukoilemaan Jeesuksen nimessä. Johanneksen evankeliumissa Jeesus sanoo: ”Mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen minä teen.”

Jeesuksen nimessä rukoilu ei muuta ihmisen eloa pelkäksi päivänpaisteeksi. Elämään kuuluvat erilaiset vaiheet. Jumalan Pojan nimeen vetoaminen ei ole mikään toiveautomaatti, mutta Hänen tekojensa tähden saamme olla varmoja, että Jumala rakastaa meitä.

Jeesukseen turvissa saamme luottaa siihen, että emme jää yksin elämämme umpihangessakaan. Tieto siitä, että joku kuulee niin meidän vaivamme kuin ilommekin, auttaa meitä tarttumaan elämämme mahdollisuuksiin ja käyttämään ainutkertaista elämäämme itsemme ja toistemme hyväksi kaikissa hetkissä yhdessä Jeesuksen kanssa.

Sanna Eiro

Keuruun seurakunta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos