Uusi suunta uuteen vuoteen: Tie taivaaseen

Jos on matkan varrella tehnyt virhearvioinnin, reitti on mietittävä uudelleen.

1.1. 10:00

Kuljemme paikasta toiseen tietä pitkin. Tiet voivat olla kapeita, leveitä, suoria, mutkaisia, mäkisiä, hiekkaisia, päällystettyjä, yksisuuntaisia tai monikaistaisia.

Useimmiten tiet ovat hyvin viitoitettuja, joskus epämääräisesti merkattuja, jolloin saattaa olla vaikeaa löytää oikeaa osoitetta. On toki paikkoja, missä ei ole teitä, on vain polkuja tai jotain sinne päin.

Johanneksen evankeliumissa luvussa 14 jakeessa 6 Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Jakeessa kaksi Jeesus kertoo, että Isän kodissa on monta huonetta ja hän menee valmistamaan meille asuinsijaa.

Joskus käy niin, että kuljemme harhaan. Tänä päivänä on tarjolla monenlaista opastajaa, neuvojaa ja valetietoa, mikä ei ollutkaan sitä, miltä se ensin näytti ja kuulosti. Esimerkiksi ihmissuhde vaikutti ensin hyvälle, mutta ajan kuluessa se ajautui karille.

Ihmiselämään kuuluvat virhearvioinnit ja pettymykset. On ehkä palattava hieman takaisin päin ja arvioitava ja mietittävä reitti uudelleen.

Luukkaan evankeliumissa luvussa 15 jakeissa 11–32 meille kerrotaan vertaus tuhlaajapojasta. Isällä oli kaksi poikaa ja nuorempi poika pyysi tältä perintöosaansa. Isä suostui ja jakoi omaisuuden.

Poika lähti maailmalle ja tuhlasi perintönsä holtittomaan elämään. Sitten tuli nälänhätä, ja poika meni palvelukseen miehelle, joka laittoi tämän hoitamaan sikalaumaa.

Poika ei saanut syödä ruokaa, jota sioille annettiin, vaan näki nälkää ja päätti lähteä takaisin isänsä kotiin. Isä ottaa ilolla pojan vastaan ja järjestää juhlan. Pojan vanhempi veli vihastuu asiasta, eikä halua osallistua hulttioveljelle järjestettyyn juhlaan.

Näin myös taivaan Isä tarjoaa meille anteeksiantoa synneistämme ja virheistämme, kun antoi meille poikansa Jeesuksen Kristuksen tieksi taivaaseen. Jokaisen oma asia on, valitseeko tämän tien.

Ritva Sorvari

Keuruun Helluntaiseurakunta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos