Joulukeräysten aikaa Keurusseudulla

Moni joulukeräys käynnistyy näinä päivinä Keurusseudulla, ja osa jatkuu jouluaattoon saakka.

Kokkolalainen folkhenkinen Maksetut viulut esiintyy Keuruun helluntaiseurakunnan jouluisessa Duuristi-konsertissa. Konsertissa kerätään myös rahalahja Keuruulla asuville apua tarvitseville.

25.11. 16:00

Keurusseudulla käynnistyy joulun alla monia keräyksiä vähävaraisten hyväksi.

Keuruun helluntaiseurakunta osallistuu yhdessä kaupungin sosiaalitoimen kanssa lahjojen keräämiseen eri ikäisille apua tarvitseville keuruulaisille. Seurakuntaan voi tuoda kuivaruokaa, suklaata, villasukkia, lautapelejä, kahvia, pesuaineita, leluja ja muuta lahjaksi sopivaa torstaina 1. joulukuuta Duuristi-konsertin yhteydessä tai kirpputorin aukioloaikoina.

Keuruun seurakunta tekee ympärivuotista diakoniatyötä, johon osoitetaan vuotuinen määräraha, eikä siten järjestä erityistä joulukeräystä. Diakoniatyöntekijä Vilho Mäkinen myöntää kuitenkin, että joulun seutu herättää sekä auttamishalua lähimmäisissä.

”Joskus joku on lahjoittanut villasukkia tai ruokaa, jolloin olemme voineet antaa lahjoja eteenpäin”, Mäkinen sanoo.

Janne Sievälä näyttää mallia lahjojen paketoinnista nuorkauppakamarin joulukeräyksessä vuonna 2019.

Keurusselän Nuorkauppakamari kerää lahjoja Keuruun sosiaalitoimen piirissä oleville lapsille, nuorille ja perheille. Keräysaikaa on 1.–11. joulukuuta, ja keräyspiste sijaitsee Megamarketin aulassa.

Yrityksetkin voivat lahjoittaa

Keuruun Pelastakaa Lapset -yhdistyksen puheenjohtaja Anneli Pienimäki kertoo, että yhdistyksen kautta jaetaan muun muassa 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja.

”Yksityishenkilöt voivat lahjoittaa suoraan haluamansa summan kattojärjestölle verkkosivun kautta. Paikalliset yritykset voivat osallistua valtakunnalliseen keräykseen ja osoittaa rahaa paikallisyhdistyksen toimintaan”, Pienimäki toteaa.

Keuruun kaupungin perhekeskus saa palveluohjaaja Hanna Niinilammen mukaan joulun alla paikallisesta päivittäistavarakaupasta halukkaiden lahjoittamia ruokatarvikkeita, joita jaetaan lapsiperheille.

MLL lahjoittaa valtakunnan laajuisesti Suomen Punaisen Ristin kanssa ruokalahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille Hyvä joulumieli -keräyksellä. Keuruun paikallisyhdistys ei siten järjestä tänä vuonna omaa erillistä keräystä.

Kaupungin perhekeskuksen kautta lahjakortteja menee myös seudulla asuville ukrainalaisille perheille.

Keräyksiä Haapamäellä ja Multialla

Haapamäellä MLL:n keräyslipas on Salessa jouluaattoon saakka. Yhdistyksen keräysvastaava Marika Vääriskoski aikoo pitää lipasta esillä mahdollisuuksien mukaan myös paikallisissa tapahtumissa.

Multialla MLL:n Joulupuu-kampanjan keräyspiste toimii kirjastossa aukioloaikoina. Lahjat pyydetään tuomaan lahjakassissa, sillä tuotteet tarkastetaan ennen lahjoittamista.

MLL:n keräyspiste Multialla sijaitsee kirjastossa, ja sinne voi toimittaa joululahjoja aukioloaikoina.

Mukana voi olla pakettikortti, josta ilmenee, minkä ikäiselle lahjaa on ajateltu. Tuotteen pitää olla uusi ja käyttämätön tai itse tehty. Jos haluaa lahjoittaa lahjakortin, kuoreen merkitään summa ja liike, mihin kortti käy.

”Nuorille lahjakortti on osoittautunut mieluiseksi. Jos haluaa lahjoittaa rahasumman, se tapahtuu ejoulupuu.fi-sivuston kautta”, multialainen MLL-aktiivi Elina Jalava sanoo.

Palvelukeskus Poukamaan Multialla voi tuoda vanhukselle joulukukan, jonka mukaan voi liittää henkilökohtaisesti kirjoittamansa joulutervehdyksen. Toiveena on, että ei tuoda hyasintteja eikä leikkokukkia, koska ne voivat aiheuttaa allergiaoireita. Joulukukkia otetaan vastaan tiistaihin 20. joulukuuta saakka.

Joulun alla tietoa paikallisista ja valtakunnallisista keräyksistä löytyy verkosta ja yhteisöjen ilmoituksista. Hyvän mielen tuottamiseen löytyy varmasti jokaiselle sopiva muoto, sillä lahjan ei tarvitse olla sidoksissa rahaan eikä aineelliseen muistamiseen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos