Takahuonetorstai tuo jokaviikkoisen joulun kirjastolaisille Multialla

Työssäoppija tutustuu kirjaston takahuoneessa moniin tärkeisiin työvaiheisiin.

Multian kirjastoon saapuva aineisto käsitellään takahuoneessa.

25.11. 11:00

Tänään on se päivä. Kirjaston jokaviikkoinen oma joulu, jolloin saamme odotetun lähetyksen. Jännitys kohoaa, kuka saa tällä kertaa avata sen.

Nappaan lähetyksen kainalooni ja kiiruhdan omalle työpisteelleni. Missä ovat sakset? Kaivan paketin täytteet sivummalle ja löydän etsimäni.

Ooh. Onpas tämä hieno. Ja tämäkin on tässä jo nyt. Tästä taisikin olla jo muutama varaus. Ja, tämä. Tästä varmasti tykätään.

Pengon laatikon nopeasti tyhjäksi ja asetan sisällön pinoon. Siinä ne nyt ovat. Tämän viikon uutuudet. Tämä päivä on yksi työviikon kohokohdista.

Saamme laittaa uusia kirjoja kiertoon asiakkaillemme ja nähdä ilonpilkahduksia heidän silmissään. Odotettu uutuus tai arvaamaton yllätys on saapunut ja on valmiina lainattavaksi. Melkein.

Nappaan työpöydältäni ensimmäisen kirjan. Edessäni seisoo monta erikokoista rullaa. Mikä on tälle sopiva? Taitaa olla 28 senttiä leveä. Rennolla otteella taiteilen kirjalle suojapuvun päälle. Jes. Ei ilmakuplia.

Kirja on saanut kansiinsa muovin sekä tarrat ja tarkat luettelointitiedot kirjataan järjestelmään. Nyt vielä lainaustiskille, ja kirja on valmis lähtemään jonkun matkaan.

Työssäoppijan silmin takahuonetorstait ovat tärkeitä päiviä. Pääsen näkemään saapuvan aineiston ja tutustumaan siihen.

Aineiston lainauskuntoon saattaminen on yksi tärkeimmistä töistä kirjastoissa. Se tapahtuu takahuoneissa.

Niina Riikonen

Multian kunnankirjasto

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos