Siskot ja Simot kutsuvat askartelemaan joulukortteja vanhuksille – Keräyslaatikossa on jo pohja täyttynyt, ja lisää odotetaan

Valtakunnallinen vapaaehtoisjärjestö järjestää joulukorttikampanjan jo kymmenennettä kertaa.

Joulukortteja voi askarrella sellaisille vanhuksille, jotka eivät muutoin saisi joulumuistamisia. Keuruun kaupungin vanhuspalvelut toimittaa tervehdykset perille joulun alla.

23.11. 17:00

Keuruun kotihoidon ja asumispalveluiden asiakkaille askarrellaan joulukortteja tänäkin vuonna. Siskot ja Simot -vapaaehtoisten yhteisö järjestää kymmenettä kertaa Joulupostia ikäihmisille -kampanjan, jolla halutaan tuottaa iloa erityisesti niille, jotka eivät ehkä muutoin saisi joulutervehdystä.

Tänä vuonna osallistuvia kuntia on 136, mikä on joulukorttikampanjan tähänastinen ennätys.

Keuruulla tempaukseen voi osallistua, kun toimittaa itse tekemänsä joulukortin paikalliseen keräyspisteeseen Lehtiniemen aulaan virka-aikana maanantaihin 5. joulukuuta mennessä. Kanslian edessä on punainen laatikko, johon kortit voi pudottaa.

Korttiin kirjoitetaan hyvän joulun toivotus. Saajan kohdalle tulee merkintä Sinulle ja lähettäjän kohdalle kortintekijän oma nimi sekä maininta Siskot ja Simot.

Valmis kortti pudotetaan keräyslaatikkoon, mistä vanhuspalveluiden asukasvastaava Johanna Kosloff ottaa ne lajiteltavakseen.

”Viime vuonna saimme 235 korttia. Keuruu voitti myös valtakunnallisessa arvonnassa tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion allekirjoittamia joulukortteja”, Kosloff kertoo.

Joulukorttikampanja avattiin 14. marraskuuta.

Joillakin paikkakunnilla joulukortteja tehdään kansalaisopistojen, kirjastojen, koulujen, päiväkotien ja harrastusporukoiden joulukorttipajoissa.

Siskojen ja Simojen toimintaan osallistuu noin 2 500 henkilöä, ja vuotuisia vanhusten kohtaamisia on noin 9 200.

Kortteja voi askarrella melkein mistä tahansa materiaalista.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos