Sävellyskonsertti Einari Vuorelan ja Yrjö Jylhän tuotannosta – Jalas Chamber esiintyy Keuruun kirkossa itsenäisyyspäivän alla

Konsertti toimii samalla Einari Vuorelan runokilpailuvuoden 2023 avauksena.

Jalas Chamber esittää Yrjö Jylhän ja Einari Vuorelan runoihin Joonas Tammelinin tekemiä sävellyksiä Keuruun kirkossa 4. joulukuuta.

27.11.2022 20:00

Keuruulaisen Einari Vuorelan (1889–1972) ja tamperelaissyntyisen Yrjö Jylhän (1903–1956) runoihin tehtyjen sävellysten kantaesitys kuullaan Keuruun kirkossa sunnuntaina 4. joulukuuta säveltäjä Joose Tammelinin ja hänen johtamansa Jalas Chamber -orkesterin esittämänä.

Isänmaallisia kaikuja -nimellä kulkeva konsertti saa katseet suuntautumaan vuoteen 2023, jolloin jaetaan Keuruun kaupungin perustama Einari Vuorela -runopalkinto.

Tammelin johtaa yli 40-henkistä kokoonpanoa. Jalas Chamber koostuu 15 ammattimuusikosta ja lähes 30 musiikinharrastajasta.

”Vuorela on aina alkanut soida minulle heti ja puristamatta. Yksinäinen soutaja, kesäyön kuvaus Multialta, on konstailemattomuudessaan lempilapseni”, Tammelin tunnustaa.

Tammelin kuvaa Vuorelaa piipunpolttajaksi, joka pani kosmoksen mahtumaan tikkuaskiinsa. Vuorelan Unissanaurajassa hän näkee Ranskan impressionismia, Huhtikuun illassa Brasilian bossa novaa ja Hondurasin beguinea.

Jalas Chamber on perustettu vuonna 1992, ja sitä johti perustamisesta saakka nyt jo 80-vuotias kapellimestari Juhani Numminen. Tänä vuonna tahtipuikkoon tarttui Tammelin, joka on vuosien aikana säveltänyt orkesterille useita teoksia.

Konsertissa pianoa soittaa Ari-Matti Tuomisto, ja lauluja esittävät sopraano Terttu Iso-Oja ja tenori Jouni Leivo.

Vuorelan kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta ja Jylhän syntymästä ensi vuonna 120 vuotta.

Keuruun konsertti on osa kolmen konsertin sarjaa, jonka kaksi muuta konserttia esitetään Tampereella ja Kurikassa.

Joose Tammelin on säveltänyt useita Vuorelan ja Jylhän runoja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos